Klaipėdos „Koralas” puoselėja ambicingus tikslus

Sportas

Spalio pabaigoje Lietuvos futbolo I lygos čempionatą sėkmingai baigę Klaipėdos „Koralo“ komandos futbolininkai debiutavo ir Lietuvos aukščiausioje salės futbolo Betsafe Futsal A lygoje.

Po šešerių metų pertraukos klaipėdiečiai į aukščiausiąją salės futbolo lygą grįžo su trenksmu – jau pirmose sezono rungtynėse „Koralas“ kaip reikiant supurtė praėjusio sezono vicečempionus Panevėžio „Baltijos“ futbolininkus. Ne kartą šalies pirmenybėse triumfavęs Panevėžio klubas nuo pralaimėjimo prieš debiutantus iš Klaipėdos išsigelbėjo ir išplėšė lygiąsias – 3:3.

„Futbolo judėjimas Klaipėdoje verda. Susibūrė puiki futbolo bendruomenė – kaskart į varžybas susirenka „Koralo“ akademijos vaikai, jų tėveliai ir entuziastingai palaikome vieni kitus. Futbolas mūsų bendruomenei – tarsi savotiška šventė. Mūsų šešiolikmečiai planuoja dalyvauti Klaipėdos miesto salės futbolo čempionate, vaikai nuolat vyksta į turnyrus – savaitgalį laukia turnyrai Kaune, Gargžduose. Mums svarbu ne tiek vaikų prizinės vietos, kiek vaikų užimtumas, galimybė tobulėti. Pradžioj reikia sudaryti visas sąlygas tobulėti, o po to savaime atkeliaus ir rezultatai“, – pranešime spaudai cituojamas daugkartinis šalies čempionas, Lietuvos rinktinės žaidėjas, Izraelio čempionato prizininkas klaipėdietis Kęstutis Ivaškevičius, kurio iniciatyva 2016 m. rugsėjį buvo įkurta Klaipėdos „Koralo“ futbolo akademija.

Artimiausias Futsal A lygos rungtynes Klaipėdoje, (Klaipėdos sporto bazių valdymo centro Didžiojo sporto salėje, Taikos pr. 61A), „Koralas“ žais tik gruodžio 16 d. su Gargždų „Pramogom-SC“. Per šias rungtynes Klaipėdos „Koralas“ ruošiastaigmenų ir žaidimų žiūrovams. Iki to laiko „Koralas“ žais keletą rungtynių išvykose, o vėliau vyks daugiau rungtynių namuose.

Žadama, kad  pirmoje gruodžio pusėje turėtų pradėti veikti šiuolaikiška Klaipėdos „Koralo“ klubo internetinė svetainė. Taip pat klubo atstovai planuoja surengti viešą klubo pristatymą visuomenei, supažindinti su klubo biudžetu, ateities planais, klubo struktūra, perspektyvomis, vizija.

Treniruojasi per 200 vaikų

Teigiama, kad Klaipėdos „Koralas“ šiai dienai yra vienintelis sporto klubas Klaipėdoje, kuris savo sistemoje yra įkūręs akademiją, turi pagrindinę ir dublerių komandas.

Klaipėdos „Koralo“ vardas į futbolo žemėlapį buvo įrašytas 2015 metais, kai komanda debiutavo Lietuvos futbolo III lygos pirmenybėse, o po metų jau kopė laipteliu aukščiau ir rungtyniavo II lygoje.  2016 m. rugsėjį buvo įkurta Klaipėdos „Koralo“ futbolo akademija. Čia jau treniruojasi daugiau nei 200 vaikų ir paauglių nuo 4 iki 16 metų.

„Iš pradžių buvo tikslas, kad per metus ar dvejus suburtume bent 80 vaikų, o štai jau treniruojasi per 200 vaikų. Planai pranoko visus lūkesčius. Jei Klaipėdoje būtų daugiau sporto salių, kur vaikai gali treniruotis, net neabejoju, kad „Koralo“ akademijoje dabar treniruotųsi ir 300 vaikų. Anksčiau mes patys aktyviai reklamavomės – eidavome per darželius, mokyklas ir kviesdavomės vaikus, o pastaruoju metu dėl salių trūkumo to nebedarome. Manau, kad tokiu atveju nesutalpintume visų norinčiųjų. Nesakau, kad dabar nepriimame naujų vaikų, norinčių lankyti treniruotes. Jei vaikas nori žaisti futbolą ir treniruotis, negi išvarysi ir nepriimsi? Dabar jau procesas yra užvestas ir viskas vyksta savaime – vienas vaikas po kurio laiko atsiveda 2-3 draugus ir mūsų būrys vis plečiasi“, – teigia K. Ivaškevičius.

Anot jo, Klaipėdai verkiant reikia dengto futbolo maniežo.

„Toks futbolo objektas Klaipėdoje, manau, pasitvirtintų šimtu procentų – judėjimas tiesiog virte virtų nuo ryto iki vakaro. Dabar futbolo salėse neišsitenkame, vienuolikmečiai ir šešiolikmečiai visus metus treniruojasi Klaipėdos centriniame stadione ant dirbtinės žolės, jaunesni vaikai – Klaipėdos centrinio stadiono sporto salėje. Yra įvairių minčių dėl futbolo maniežo, tikimės, kad viskas anksčiau ar vėliau pajudės į priekį“, – sakė anksčiau bemaž 30 rungtynių vilkėdamas Lietuvos rinktinės marškinėlius sužaidęs K. Ivaškevičius.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas, Svarbu

Atsistatydino „Neptūno“ direktorius

Po tragiškai pralaimėtų šeštadienio rungtynių ir viešojoje erdvėje atsidūrusių žinučių atsistatydino Klaipėdos „Neptūno“ futbolo klubo direktorius Tadas Vaitkus. „Ateina laikas ...
2023-11-06
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Nueinanti valdžia ruošia dovaną futbolininkams

Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas trečiadienį vienbalsiai pritarė, kad būtų pakeista sporto klubų finansavimo tvarka ir į savivaldybės ...
2023-03-08
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Savivaldybės tūpsnis futbolui: leis kartelę, kad galėtų duoti pinigų

Klaipėdos savivaldybė planuoja keisti tvarką, kad galėtų skirti paramą VšĮ „Neptūno futbolo klubas“ – jau parengtas miesto Tarybos sprendimo projektas, ...
2023-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This