Istorinį turnyrą Klaipėdoje lietuviai užbaigė pergalingai

Sportas

Su jaunuoju Laurynu Lubiu vartuose žaidusi Lietuvos rinktinė iššvaistė solidų pranašumą, tačiau pergalingai užbaigė Klaipėdoje vykusį „CROWNS Baltic Challenge Cup 2017“ turnyrą.

Facebook/Hockey Lietuva nuotr.

Paskutinėse rungtynėse sekmadienį lietuviai 3:2 (2:0, 1:0, 0:2) palaužė Ukrainos rinktinę, kurios pagrindą sudarė dvidešimtmečių rinktinės nariai.

Naudingiausiu rungtynių žaidėju Lietuvos rinktinėje buvo pripažintas du įvarčius pelnęs Arnoldas Bosas.

Po šių rungtynių vykusioje draugiškoje baudinių serijoje pergalę šventė ukrainiečiai. Visi trys lietuvių smūgiai buvo netaiklūs, o L.Lubys atrėmė du iš trijų baudinių.

Lietuvos rinktinė dominavo nuo pat pirmų minučių, o pirmasis įvartis krito sužaidus vos kiek daugiau nei tris minutes, kai po puikaus Dariaus Kasparaičio perdavimo įvartį iš arti pelnė Emilijus Krakauskas (3:25).

Įpusėjus kėliniui savo įvarčių sąskaitą šiame turnyre atidarė ir A.Bosas (9:20), kuris išnaudojo kiekybinę persvarą ir padidino lietuvių pranašumą iki dviejų – 2:0.

Vėliau komandos rinko baudos minutes, tačiau nesugebėjo realizuoti kiekybinių persvarų.

Antrąjį kėlinį lietuviai taip pat pradėjo puikiai: po Artūro Katulio ir Dovydo Kulevičiaus perdavimų jau pirmoje atakoje dar kartą pasižymėjo A.Bosas (20:27) bei padidino pranašumą iki trijų – 3:0.

Trečiame kėlinyje ukrainiečius lydėjo sėkmė ir jie jau antrą kėlinio sekundę įmušė pirmąjį savo įvartį.

Kėliniui įpusėjus ukrainiečiai pasižymėjo ir dar kartą (48:29), tačiau daugiau įvarčių nepelnė ir lietuviai sugebėjo išlaikyti minimalų pranašumą bei švęsti pergalę.

Ukrainos rinktinė, kurios didžiąją dalį sudaro branduolys iš dvidešimtmečių rinktinės, yra kviestinė ekipa, prieš kurią pergalė ar pralaimėjimas į bendrą turnyrinę lentelę nesiskaičiuoja.

Turnyrą Klaipėdoje laimėjo nei vieno pralaimėjimo nepatyrusi Latvijos klubų rinktinė, kuri paskutinėse rungtynėse 13:0 sutriuškino Estiją, tuo tarpu lietuviai liko antroje pozicijoje.

Rugpjūtį vykusiame analogiškame turnyre Taline triumfavo Latvijos klubų rinktinė, o lietuviai tada neiškovojo nei vienos pergalės ir liko paskutiniai.

Paskutinis„CROWNS Baltic Challenge Cup 2017“ turnyras vyks vasario mėnesį Latvijoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Teisininkas Jurijus Martinaitis: „Gyvenimo prasmė yra būti laimingam“

Klaipėdiečio Jurijaus Martinaičio pavyzdys parodo, kad siekti savo svajonių niekada nevėlu. Netgi rekomenduotina išbandyti kelias profesijas, skirtingas šalis, kad suprastum ...
2023-08-28
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdietės ledo ritulininkės - šalies čempionės

Net ir neturėdamos visus reikalavimus atitinkančio „podiumo“, uostamiesčio ledo ritulio klubo HC „Klaipėda“ ir toliau sėkmingai diktuoja moterų ledo ritulio ...
2023-03-03
Skaityti daugiau

Sportas

Surengtas vaikų ledo ritulio turnyras Jurijui Merkutovui atminti

Klaipėdoje surengtas Jurijaus Merkutovo taurės vaikų ledo ritulio turnyras. Taip „Baltijos“ ledo ritulio klubas kasmet pagerbia ilgamečio Klaipėdos komandos lyderio, Lietuvos ...
2022-05-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This