Tolerancijos dienai kuriami plakatai

Švietimas

1995 m. lapkričio 16-ą dieną UNESCO paskelbė Tarptautine tolerancijos diena.

Tolerancijos dienos minėjimo renginiuose dalyvaujau ir VDA Klaipėdos fakulteto studentai, Palmiros Mart nuotr.

Kiekvienais metais šią dieną aktyviai skatinama atkreipti visuomenės dėmesį į skirtingų nuomonių, skirtingų tautybių ir pažiūrų, įvairių religijų žmonių, asmenų, turinčių sveikatos problemų ir pan., toleranciją. Įvairiose šalyse organizuojami renginiai, skirti ugdyti pakantumą, kantrybę, gebėjimą suprasti kitus.

Tolerancijos dienos minėjimo renginiuose šiais metais dalyvauja  ir Vilniaus dailės akademijos (VDA) Klaipėdos fakulteto studentai. Lapkričio 13-16 dienomis  VDA Klaipėdos fakultete vyks  Tarptautinės plakato meno dirbtuvės, skirtos Tolerancijos dienai minėti „ZERO INTOLERANCE.“ Kūrybines dirbtuves ves grafikos dizainerė, iliustratorė Teresa Sdralevič (Briuselis).

Kūrybinėse dirbtuvėse „ZERO INTOLERANCE“ dalyvaus VDA Klaipėdos fakulteto bei Kaliningrado I. Kanto universiteto studentai.

Šių kūrybinių dirbtuvių metu studentai kurs didelio formato plakatus, kurių turiniu sieks atsakyti į klausimu,  kas yra tolerancija apskritai, ar tai absoliuti, ar santykinė sąvoka, kokia tolerancijos pozicija ir vaidmuo Lietuvos visuomenėje šiandieną, kaip galima apibrėžti netoleranciją ir pan.

Kūrybinių dirbtuvių metu menininkė Teresa Sdralevich kartu su studentais formuos ir pateiks vizualų atsakymą į minėtus klausimus.

Teresa Sdralevič yra grafikos dizainerė, iliustratorė, knygų apie grafinį dizainą autorė. Menininkė dalyvavo daugelyje tarptautinių plakato meno parodų, pati kuravo ne vieną plakato meno renginį. T. Sdralevič nuolat veda kūrybines dirbtuves visoje Europoje. Socialinės ir politinės temos jos kūryboje yra esminės. „Poster Power! Great Posters and How to Make Them“ („Plakato jėga! Įspūdingi plakatai ir kaip juos sukurti“) (leidykla Cicada, DB) yra naujausia menininkės knyga, išleista šį rudenį.

Kūrybinių dirbtuvių metu sukurti studentų plakatai bus eksponuojami Klaipėdos apygardos teismo languose (Herkaus Manto g. 26) lapkričio 16-30 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Nidos meno kolonija ieško direktoriaus

Vilniaus dailės akademijos (VDA) padalinys Nidos meno kolonija (NMK) kviečia teikti paraiškas kolonijos generalinio ir meno direktoriaus pareigoms (vienas visas ...
2018-10-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Mažvydo „Katekizmo“ faksimilė kvepia kaip ir originalas

„Broliai seserys, imkit mane ir skaitykit ir tatai skaitydami permanykit“, – daugeliui iš mūsų dar iš vidurinės laikų tebėra įstrigusios pirmosios lietuviškos knygos – Martyno Mažvydo „Katekizmo“ – eilutės.
2017-11-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This