Pritarta jungtinei Baltijos šalių radiografijos magistro programai

Švietimas

Ketvirtadienį Klaipėdos universitete (KU) lankėsi Tartu Sveikatos priežiūros kolegijos delegacija iš Estijos. Vizito metu KU rektorius Eimutis Juzeliūnas ir Tartu Sveikatos priežiūros kolegijos rektorė Ulla Preeden pasirašė jungtinės Baltijos šalių radiografijos magistro programos sutartį. Tai vienintelė tokia studijų programa Baltijos šalyse.

KU nuotr.

„Radiologija šiandien – labai paklausi ir sparčiai besivystanti sritis, specialistų poreikis nuolat auga. Jau dabar girdime, kad radiologų trūksta net ir tokiose išsivysčiusiose šalyse, kaip Amerika, Kanada, Norvegija, Vokietija“, – sakė radiografijos magistro programos vadovas Sveikatos mokslų fakulteto Medicinos technologijų katedros vedėjas prof. dr. Arvydas Martinkėnas.

Mokysis ir Estijoje, ir Lietuvoje

Jungtinės Baltijos šalių radiografijos magistro programos studentai mokysis ir Estijoje, ir Lietuvoje. „Pirmąjį semestrą studentai studijuos Tartu Sveikatos priežiūros kolegijoje, kuri radiologijos studijų programą vykdo jau eilę metų ir turi patirties, būtiną techniką, mokomąsias laboratorijas, kurių, deja, nėra Lietuvoje. Tai unikali galimybė studentams pasisemti tarptautinės patirties“, – teigė prof. dr. A. Martinkėnas.

KU ir rektorius Eimutis Juzeliūnas ir Tartu Sveikatos priežiūros kolegijos rektorė Ulla Preeden pasirašė jungtinę Baltijos šalių radiografijos magistro programos sutartį, KU nuotr.

Radiografijos studentai KU studijuos teoriją, dalyvaus praktikumuose, atliks praktiką trijose Klaipėdos miesto ligoninėse: Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje ir Klaipėdos jūrininkų ligoninėje. Profesoriaus teigimu, jungtinė Baltijos šalių radiografijos studijų programa unikali ir tuo, kad studentai turės nemažai praktinių užsiėmimų ligoninėse, mokysis dirbti su rentgeno, kompiuterinės tomografijos, magnetinio rezonanso ir kitais medicininiais įrenginiais.

Vienintelės studijos Lietuvoje

Klaipėdos universitete Radiologijos bakalauro studijų programą inicijavo Lietuvos radiologų draugija, suvokusi, kad šių specialistų trūksta. Tai vienintelės Lietuvoje universitetinio bakalauro radiologijos studijos. „Į jungtinę radiografijos magistro studijų programą gali stoti studentai, įgiję radiologijos bakalauro laipsnį KU, baigę įvairių profilių sveikatos studijas arba studentai iš kolegijų, kurie KU baigė sutrupintas radiologijos studijas“, – informavo prof. dr. A. Martinkėnas.

KU nuotr.

Profesorius džiaugėsi, kad KU radiologijos absolventai labai vertinami gydymo įstaigose. „Ne kartą esu girdėjęs gerų atsiliepimų iš kolegų ligoninėse, kurie teigė, kad mūsų studentai yra puikūs specialistai, jie ne tik technologai, gebantys atlikti plataus spektro diagnostinius tyrimus, radioterapijos procedūras, bet turi tvirtus sveikatos mokslų pagrindus, geba atlikti intervenciją, suteikti pacientams ir jų šeimos nariams psichologinę pagalbą.“

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Rektoriumi būti jau nori tik vienas kandidatas

Viešame konkurse į Klaipėdos universiteto (KU) rektoriaus postą liko tik vienas kandidatas, po to, kai kitas registruotas pretendentas atsiėmė savo ...
2023-11-15
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos universitetui nori vadovauti ir buvęs, ir esamas rektorius

Penktadienį baigėsi laikas, iki kurio buvo galima pateikti dokumentus dalyvauti Klaipėdos universiteto (KU) rektoriaus rinkimuose. Iki konkurso sąlygose nustatyto termino ...
2023-11-10
Skaityti daugiau

Švietimas

Rektorių rinks vasario pabaigoje

Intrigos neliko: Klaipėdos universiteto (KU) rektoriaus rinkimų komisijai antradienį uždarame posėdyje atplėšus voką paaiškėjo tai, kas ir taip visiems buvo ...
2019-01-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This