Naują bendruomenės centrą galės projektuoti ir užsieniečiai

Miestas

„Šiuo metu visuomenėje yra pasikeitusios bibliotekos supratimo bei jos poreikio funkcijos. Biblioteka dabar įsivaizduojama kaip kultūrinis daugiafunkcis  bendruomenės centras su čia vykstančiais renginiais, moderniomis technologijomis, todėl mažos, lokalios Klaipėdos pietinėje dalyje įsikūrusios bibliotekos negali patenkinti nei pačių bibliotekininkų, nei šių bendruomenių lūkesčių. Jos negali sukaupti nei pakankamo knygų fondo, nei  turėti erdvių, kurios yra būtinos moderniai  šiuolaikinei bibliotekai“, –  „Atvirai Klaipėdai“ sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova, paprašyta pakomentuoti pietinėje  miesto dalyje – Statybininkų pr.  – planuojamo statyti bendruomenės centro priežastis.

Šioje vietoje po kelerių metų turėtų išdygti modernus bendruomenės centras su biblioteka, Palmiros Mart nuotr.

Po ketvirtadienį savivaldybėje vykusio pasitarimo E. Mantulova  informavo, jog konkursą parengti šio centro projekto technines sąlygas laimėjo Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyrius, kurios nariai pristatė pirminį tolimesnių darbų grafiką ir veiksmų planą. Pagal su savivaldybe lapkričio 6 d. pasirašytą sutartį architektūros konkursas šiam projektui įgyvendinti turi būti paskelbtas per 8 mėn., t. y. iki 2018 m. birželio pradžios.

Konkursas turėtų būti tarptautinis, kad jame galėtų dalyvauti  projektuotojai ir iš kitų šalių, turintys  didesnę patirtį, todėl, pasak  pašnekovės, būtina didesnė informacinė sklaida.

„Norime, kad komunikacija būtų matoma visiems dalyviams ir suinteresuotai visuomenei, todėl Klaipėdos miesto savivaldybės tinklapyje bus patalpinta nuoroda  arba baneris apie projekto eigą, ten bus matoma visa informacija ir apie sklypą, ir apie funkcinę centro paskirtį, apie bibliotekų bendruomenės ir pačios gyvenamosios teritorijos  bendruomenės poreikius ir pageidavimus“, – sakė E. Mantulova. Pasak jos, ši nuoroda turėtų atsirasti per 1- 1,5 mėn.  ir nuo tada esą bus galima virtualioje aplinkoje stebėti visą pasirengimo projektavimo darbams eigą.

Savivaldybės direktoriaus pavaduotojos teigimu, kad nebūtų sukelta per didelė projekto darbų kaina, pradžioje konkurso dalyviams bus pateikta ir maksimali galimo finansavimo riba – ji neturėtų viršyti 3 mln. eurų sumos. Dalį jos tikimasi gauti iš ES struktūrinių fondų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Gedminų gatvėje - daugiau automobilių statymo vietų

Po gyventojų nepasitenkino dėl to, jog pastačius naująjį „Norfos” prekybos centrą (PC) sumažėjo Gedminų g. gyvenančių žmonių automobiliams skirtų statymo ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje - kaip ant mielių augantys prekybos centrai

Klaipėdiečiai socialiniuose tinkluose juokauja, jog netrukus kiekvienas miestietis turės po nuosavą prekybos centrą. Šiuo metu Žvejybos uosto rajone statomos dvi ...
2023-05-30
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Bute - negyva moteris, įstaigoje mirė vyras

Policija pranešė, kad penktadienį, apie 10.15 val., Klaipėdoje, Statybininkų pr., įstaigos patalpose, mirė medikų reanimuotas 1961 m. gimęs vyras. O apie ...
2023-05-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This