Nauja poliklinika kils Birutės gatvėje

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos miesto stomatologijos polikliniką prijungus prie Jūrininkų sveikatos priežiūros centro (JSPC) Savivaldybė ėmė spręsti ir poliklinikos pastatų klausimą. Pasamdyti ekspertai išanalizavo keturis galimus variantus ir jų rekomenduotam – statyti naują pastatą sklypuose Birutės g. 5 ir 5A – penktadienį pritarė miesto Tarybos kolegija.

Nuspręsta naują polikliniką statyti sklypuose Birutės 5-5A (nugriautos buvusios šaudyklos vietoje). Google Street View nuotr.

Tiesa, miesto meras Vytautas Grubliauskas išreiškę apgailestavimą, kas Savivaldybės administracija specialistams nebuvo davusi užduoties išanalizuoti ir nuomos variantą.

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino, realiausia, kad naujos poliklinikos projektavimas gali prasidėti 2019 m.

Specialistų žodis

Savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė informavo, kad JSPC dabar dirba 280 specialistų, aptarnaujančių apie 37 tūkst. gyventojų. Tad užbaigus reorganizaciją dabar reikia apsispręsti dėl tinkamų patalpų. Dėl to buvo paskelbtas studijos atlikimo konkursas, kurį laimėjo 9 922 Eur kainą pasiūliusi bendrovė „Nemuno deltos projektai”.

Jos direktoriaus pavaduotojas Antanas Čepys politikams aiškino, kad buvo išanalizuoti keturi galimi variantai: renovuoti Stomatologinės poliklinikos pastatą Pievų tako g. 38 arba statyti naują sklypuose Birutės 5-5A (nugriautos buvusios šaudyklos vietoje), Taikos pr. 46 (šalia LITGRID elektros skirstyklos) ir buvusioje antrojoje vandenvietėje (Ryšininkų g. 11).

„Sveikatos centro teigimu, jiems reikia apie 2700 kvadratinių metrų ploto pastato. Prie tokio būtina 150 vietų automobilių stovėjimo vietų aikštelė. Stomatologijos poliklinikos pastatas gana didelis, bet sklypas labai užspaustas, nėra kur plėstis. Čia būtų reikalingi labai sudėtingi techniniai sprendimai, nes po pastatu reikėtų dviejų aukštų požeminės aikštelės. Taikos prospektas 46 sklypas nėra suformuotas, pagal miesto bendrąjį planą čia yra gyvenamosios teritorijos, bet šalia veikia LITGRID skirstykla – agresyvus kaimynas, įtakojantis ir dabartinio centro aparatūros veikimą. Ryšininkų gatvėje reikėtų griauti nemažai, kas kainuoja nepigiai. Trumpiausiai procedūros truktų statant Birutės gatvėje. Čia galima pradėti greitai projektuoti, tai būtų ir pigiausias variantas, preliminariai galintis kainuoti  2,8 milijono eurų. Brangiausiai – apie 4,3 milijono eurų – atsieitų Stomatologijos poliklinikos pastato rekonstrukcija”, – dėstė A. Čepys.

Antras, studijos autorių nuomone, pagal patrauklumą yra vandenvietės variantas – nors jis preliminariai kainuotų tik apie 100 tūkst. eurų daugiau, tačiau visos procedūros užtruktų apie 56 mėnesius, kai Birutės gatvėje – apie 35.

Pasak J. Asadauskienės, Birutės g. variantą palaiko ir Savivaldybės administracija.

Pritarė vienbalsiai

Išklausius pristatymą Kolegijos narys Rimantas Taraškevičius teiravosi, kodėl naujai poliklinikai nebuvo ieškoma vietos šiaurinėje dalyje.

„Šituos sklypus mums siūlė Urbanistikos departamentas, be to, dauguma pacientų yra iš pietinės miesto dalis. Tai – pagrindinis akcentas”, – teigė J. Asdauskienė.

Į mero pastebėjimą, kad kažkodėl nebuvo nagrinėtas patalpų nuomos variantas, kuris esą būtų „ir greičiau ir pigiau”,  J. Asadauskienė atsakė, kad nežinoma, kas galėtų išnuomoti tokias patalpas, kurioms taikomi specifiniai reikalavimai – pavyzdžiui, visuose kabinetuose turi būti kriauklės.

Vicemerė Judita Simonavičiūtė teigė, jog naujojo naujojo pastato statybos išlaidas bus galima kompensuoti lėšomis, gautomis pardavus dabartinį JSPC pastatą ir Stomatologijos polikliniką.

Kolegijai bendru sutarimu pritarus Birutės g. variantui, Savivaldybės administracijos direktorius S. Budinas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad dabar pirmiausia turės būti pakoreguotas Strateginis planas, kad jame atsirastų vietos ir naujos poliklinikos projektui.

„Kitiems metams lėšų, vargu, ar reikės. Realiausia, kad pinigų projektavimui bus galima skirti 2019 metais”, – sakė jis.

1 Comment

  1. Giedrius

    Labai sveikintinas projektas. Tiktai gal vis tik vertetu isklausyti kaimynu nuomones, kuriu namu zona tiesiogiai ribosis su siuo nuostabiu projektu.
    AR dar vis Lietuva aklai leidzia EU pinigus kuriu dar nespejo pavogti ir paprasti gyventojai dar vis niekam nerupi!!!!!!!!!!!!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This