Sulauksime ir sniego, ir lietaus, ir šlapdribos

Orai, Svarbu

Nuo pirmadienio laukia permaininga, lapkričio orams būdinga savaitė.  Jos pradžioje laukiamas atšalimas, gali iškristi ir sniego, ir šlapdribos, o nuo ketvirtadienio turėtų sugrįžti šiluma bei  gerokai sustiprėjęs vėjas.

Taip apibendrintai kitos savaitės orus „Atvirai Klaipėdai“ pakomentavo Jūrinių prognozių grupės budinčioji sinoptikė Judita Navašinskienė.

Vyraus permainingi, lapkričiui būdingi orai, Palmiros Mart nuotr.

Pirmadienio naktį dar vyraus stiprokas pietvakarių vėjas, gali iškristi šlapdriba, tačiau dieną  ir vėjas, ir lietus rims. Dieną numatomi nedideli krituliai, temperatūra bus apie 4- 6 laipsnius šilumos.

„Antradienio naktį jau prognozuojama minusinė temperatūra – iki 2 laipsnių, todėl gali būti  ir plikledžio, ir plikšalos, bet vėjas turėtų  nurimti “, – sakė sinoptikė.  Dieną  temperatūra nepakils aukščiau 5 laipsnių šilumos.

Trečiadienio  naktį irgi numatoma minusinė  0- 2 laipsnių temperatūra, kuri paryčiais gali atnešti sniego, tačiau jis ilgai neturėtų užsibūti, nes dieną jau sušils iki 2- 4 laipsnių. Visgi dieną numatoma šlapdriba, pereinanti į lietų. „Tai turėtų būti bjauriausia  savaitės diena“, – sakė J. Navašinskienė.

Nuo ketvirtadienio nakties keisis vėjo kryptis, sugrįš pietys,  jis stiprės iki 12-17 m/s  ir kartu atpūs šilumą. Naktį jau bus teigiama temperatūra, o dieną ji  pakils iki 7—9 laipsnių. Numatomas  trumpalaikis lietus.

Dar šilčiau turėtų būti penktadienį, tačiau, sinoptikės teigimu „vėl sugrįš mūsų vėjai“. Dieną gali sušilti net iki 10 laipsnių, turėtų protarpiais palyti.

Kito savaitgalio orų, J. Navašinskienės teigimu, ji negalinti prognozuoti. „Mes prognozes  sudarome tik penkioms dienoms į priekį“, – sakė sinoptikė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Šilumos dar teks palaukti

Pirmoji balandžio mėnesio pusė buvo drėgnesnė už normą, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Daugiausia kritulių teko šiaurės rytiniams rajonams, ypač per ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Orai

Lietus nesitrauks, toliau kils vandenis lygis upėse

Artimiausiomis dienomis Vakarų Lietuvoje numatomi lietingi orai, kurie turės įtakos ir tolimesniame vandens lygio kilimui Nemuno žemupyje. Trečiadienio naktį didesnėje ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Orai

Įspėja apie stiprėjantį vėją

Pirmadienio rytą gyventojus pasiekė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento trumposios žinutės, kuriomis jie įspėjami apie stiprėjantį vėją ir raginami pasirūpinti ...
2023-12-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This