Gargždų muzikos mokyklos moksleivės – tarptautinio konkurso nugalėtojos

Regionas

Gargždų muzikos mokyklos saksofono specialybės mokinės Beatričė Gadeikytė ir Jazmina Preibytė tarptautiniame EMCY (European Union of Music Competitions for Youth) ir Liuksemburgo kultūros organizacijų jaunimo akademinės muzikos konkurse pelnė aukso medalius ir specialius žiuri prizus. Antradienį Klaipėdos rajono Savivaldybės vadovai jas bei jų mokytoją Sigitą Stalmoką pasveikino su puikiu pasiekimu ir apdovanojo nugalėtojas.

Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

Savivaldybės atstovai bei Gargždų muzikos mokyklos direktorė Danutė Ruškytė negailėjo gražių žodžių mergaitėms ir jų mokytojui – darbščios mergaitės ir savo darbą mylintis pedagogas skina laurus konkursuose ir nuoširdžiai stengiasi populiarinti saksofono muziką bei pakylėti jos besiklausančius.

„Mes grojame tam, kad išgirdę muziką klausytojai taptų geresni – toks mūsų pagrindinis tikslas. Ne visada svarbiausia kūrinius sugroti visiškai tiksliai be smulkiausios klaidos. Natos tai tik grafiniai ženklai. Išjausti muziką taip, kad klausytojas jaustųsi pakylėtas – tai svarbiausia ir, manau, kad mergaitėms konkurse tai pavyko, jos sužavėjo žiuri. Net pyktelėjau, kad Gargžduose negroja taip gerai, kaip užlipusios ant scenos Liuksmeburge“, – pranešime cituojamas saksofono specialybės mokytojas Sigitas Stalmokas. Konkurso metu buvo grojami klasikiniai kūriniai.

Muzikos mokyklos direktorė D. Ruškytė atkreipė dėmesį, kad itin retas atvejis, kai vieno mokytojo dvi mokinės laimi aukso medalius, ypač tarptautiniuose konkursuose. Tai liudija pedagogo profesionalumą, įdirbį, sugebėjimą perduoti žinias.

Mergaitės Savivaldybės vadovams parodė vieną iš aukso medalių, pasakojo konkurso metu patirtus įspūdžius, juokėsi, kad mokytojas dažnai įvertina griežčiau nei konkursų komisijų nariai. Savivaldybės vadovai mergaitėms linkėjo ir toliau siekti puikių rezultatų, savo muzika praturtinti klausytojų kasdienybę, dėkojo už rajono bei Lietuvos garsinimą. Mokytojui Sigitui Stalmokui vadovai dėkojo už puikų mokinių, nuolat laiminčių prizines vietas įvariuose konkursuose, rengimą, meilės muzikai skiepijimą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Klaipėdos rajone - trys metų mokytojai

Klaipėdos rajone bendrojo ugdymo mokyklose dirba 455 mokytojai ir pagalbos mokiniui specialistai, ikimokyklinėse ugdymo įstaigose – 152 ir neformaliojo švietimo ...
2019-10-05
Skaityti daugiau

Kultūra

Muziejuje – paroda, skirta Vasario 16-ajai

Vasario 16-ąją, 13.30 val., Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma paroda „Lietuvos istorija skulptoriaus Algirdo Boso ...
2019-02-12
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose vyks berniukų chorų festivalis

Klaipėdos rajono savivaldybėje lankėsi berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ ir berniukų chorų festivalio „Lietuvos berniukai prieš smurtą ir narkomaniją“ vadovas ...
2019-01-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This