Tilžės gatvėje bus laikinas kelias

Svarbu, Transportas

Savivaldybės atstovai žada, kad netrukus turinčios prasidėti ir Klaipėdos miestui priklausančios Tilžės gatvės atkarpos (nuo geležinkelio iki Sendvario žiedo) rekonstrukcijos metu eismas nebus nutrauktas.

Šio projekto metu taip pat bus rekonstruojama žiedinė sankryža su Mokyklos gatve ir Šilutės plentu. Ji bus pertvarkyta į reguliuojamą šviesoforais.

Trečiadienį vyko pirmasis rangovų ir Savivaldybės specialistų pasitarimas. Pasak Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, darbų grafikas dar tik dėliojamas. Juos planuojama pradėti nuo Trinyčių pusėje esančių vandens tinklų. Anot jo, darbams bus išnaudojama ir dabartinė žalioji juosta, kad būtų išvengta eismo uždarymo.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova savo ruožtu minėjo, kad sutarta įrengti laikiną kelią, kuris vestų pro bendrovę „Solorina”. Tai irgi padės išvengti eismo uždarymo.

Žinia, nuo birželio vidurio iki pat šiol yra uždaryta Kelių direkcijai priklausanti rekonstruojama Tilžės gatvės atkarpa (nuo Jakų žiedo iki geležinkelio). Iš pradžių ją planuota atidaryti rugsėjo 15-ąją, tačiau terminas buvo nukeltas jau du kartus. Dabar – iki gruodžio 1-osios. Visus 1,7 mln. eurų vertės darbus bendrovė „Lemminkainen Lietuva“ čia turi pabaigti iki kitų metų liepos.

Savivaldybės atkarpoje darbus vykdys konkursą laimėjusi bendrovė „Žemkasa”,  pasiūliusi juos atlikti už šiek tiek daugiau nei 4,2 mln. Eur.  Šios lėšos kooperuojamos iš kelių šaltinių – Savivaldybės biudžeto, Kelių priežiūros ir plėtros programos, Europos Sąjungos fondų, prisideda ir Uosto direkcija bei šalia Sendvario žiedo parduotuvę jau statanti bendrovė „Lidl Lietuva“.

Beje, kai kurie politikai jau buvo išreiškę nerimą, kad svarbios arterijos rekonstrukcijai numatytas net trejų metų terminas. Tačiau Savivaldybės specialistai aiškino, kad realiausia, jog darbai bus atlikti per dvejus metus, nes paskutinieji paprastai būna skirti popieriams tvarkyti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Buvusiam „Žemkasos” savininkui – teistumas ir solidi sąskaita

Klaipėdos apygardos teismas, penktadienį paskelbęs sprendimą nuo 2021-ųjų rudens nagrinėtoje baudžiamojoje byloje, nuteisė devynerius metus vieninteliu dabar jau likviduotos UAB ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

Miestas

Sudūlėjo Šiaurės prospekto požeminės komunikacijos (atnaujinta)

74 milijonus litų kainavusio Šiaurės prospekto dalyje nučiuožė šlaitai, o seniau nutiestoje jo atkarpoje jau susidėvėjo požeminės vandens nuotekų sistemos.  ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This