Apleistų pastatų savininkams – ir maksimalus žemės mokestis

Miestas

Miesto taryba ketvirtadienį patvirtino naują Nenaudojamos kitos paskirties žemės nustatymo tvarką. Joje išvardyti kriterijai, kuriais vadovaujamasi, sudarant apleistų sklypų sąrašus. Į jį patekusios žemės savininkams tenka mokėti maksimalų žemės mokestį – 4 proc. mokestinės vertės.

Patvirtintoje tvarkoje yra naujas kriterijus, kada žemės sklypas gali būti įtrauktas į minėtą sąrašą. Taip bus tuo atveju, kai jame yra apleistų ir neprižiūrimų statinių, kuriems atnaujinti per trejus metus nuo įsigijimo nebuvo išduoti statybos leidimai arba pastarieji buvo išduoti, bet darbai nepradėti.

Anot Savivaldybės specialistų, toks pakeitimas buvo teikiamas dėl to, kad yra pavyzdžių, kai nenaudojamas pastatas užima vos ne visą sklypą. Toks yra Baltijos kino teatras.

Miesto Tarybos posėdyje kilo tik diskusijų dėl to, ar iš tiesų sąrašo tvirtinimas turi būti pavestas Savivaldybės administracijos direktoriui. Atsižvelgiant į tai buvo priimtas protokolinis nutarimas, kad apie sąrašą nuolat būtų teikiama informacija miesto Tarybai.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Vidmantas Dambrauskas - vox populi*

„Nu, aš einu ir per galvą gausiu su tinko gabalu – čia pavojus ar ne? Nu, ar tikrai tas pastatas, ...
2023-11-27
Skaityti daugiau

Miestas

Oficialu: Klaipėdoje yra tik du apleisti ir neprižiūrimi pastatai

Klaipėdos miesto tarybai siūloma patvirtinti, kad apleistu ar neprižiūrimu nekilnojamuoju turi būtų laikomi tik du objektai. Jame nėra nei padegėlio buvusio ...
2023-11-17
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Savivaldybė už mokesčių mokėtojų pinigus griaus tai, ką verslas pageidauja nupirkti

Klaipėdos valdininkai sugalvojo, miesto politikai pritarė nugriauti, o keliasdešimt tūkstančių eurų už griovimą sumokėti iš biudžeto, Perkėlos gatvėje esančius kelis ...
2021-02-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This