Klaipėda investuos į regiono strategiją

Politika

Nepaisant diskusijų ir Miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nepritarimo, galutinio balsavimo metu uostamiesčio politikai pritarė tam, kad būtų rengiama Klaipėdos regiono vizija, galinti kainuoti apie 100 tūkst. Uostamiesčiui gali tekti atseikėti apie 40 tūkst. eurų.

Teigiama, kad tokia studija, neva reikalinga dėl būsimos regionų reformos, visoms pajūrio savivaldybėms gali atsieiti apie 100 tūkst. eurų. 

Anot Savivaldybės administracijos specialistų, dėl planuojamos regionų pertvarkos kiekvienas jų turi identifikuoti savo specializaciją, nes jos nuo 2020 m. esą lems europinį finansavimą.

Aiškinamajame rašte rašoma, kad pasirašius bendradarbiavimo sutartį „bus parengta Klaipėdos regiono turizmo ir žemės ūkio sektorių plėtros studija, apimanti sektorių specializacijos krypčių identifikavimą, jų konkurencingumo ir plėtros, koreliacijos su kitais regione esančiais ekonomikos sektoriais, proveržio galimybių analizę”. Jos rengimą finansuotų Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Neringos, Palangos miesto, Skuodo rajono ir Šilutės rajono savivaldybės. 

Aiškinama, kad dabar Klaipėdos regionas „nėra suformavęs integralios regiono vizijos, aiškių plėtros krypčių, jų ateities perspektyvų bei siekiamo proveržio, dabartiniai regionų strateginiai plėtros planai neatspindi ateities perspektyvų ir identifikuojamų regiono problemų”. Studijoje esą „bus nustatyta Klaipėdos regiono turizmo ir žemės ūkio sektorių plėtros vizija, prioritetai ir vystymosi scenarijus artimam laikotarpiui (iki 2020 m.) ir strateginei plėtrai (iki 2030 m.)”. 

Tokios studijos reikalingumui jau pritarė asociacija „Klaipėdos regionas“, kuriame savivaldybėms atstovauja merai. 

Liberalas Vygantas Vareikis teigė, kad  „sudėtinga jungti turizmą ir žemės ūkį”.

„Studija už 100 tūkstančių, iš kurių 40 000 būtų klaipėdiečių indėlis, man kelia didelių klausimų. Sukalti studiją galima jau paėmus iš savivaldybių turizmo informacijos”, – sakė jis.

Tuo metu jo partijos kolegė Vaida Žvikienė teigė, kad šiuo atveju „svarbiausia yra regioninė dimensija”.

„Klaipėda turi konsoliduoti savivaldybes, turi būti vedantysis partneris. Tai bus mūsų namų darbai dėl ateities”, – sakė ji.

Tokios vizijos rengimui pritarė ir opozicijos atstovė Nina Puteikienė.

„Vienas iš dalykų, dėl kurių kenčia ir Klaipėdos turizmas, yra tai, kad nėra jokių bendrų turistinių projektų. Matyčiau šį regiono vienijimą kaip prasmingą”, – sakė N. Puteikienė.

„Ar iš tiesų iškart nustatome, kad prioritetas bus turizmas ir žemės ūkis? Nenoriu pritarti tokiam siauram projektui”, – savo ruožtu teigė konservatorius Arūnas Barbšys.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas akcentavo, kad studijoje „turi būti visam regionui aktualios kryptys”.

„Juk buvo variantai, kur Klaipėdai tik regiono pocentrio vaidmenys numatyti. Tai nėra kažkokia prabanga ar švaistymas. Stiprybė yra vienybėje. Šita studija yra vienas iš kertinių sprendimų tą vienybę užtikrinti”, – tvirtino meras.

Už sutartį dėl tokios studijos rengimą pasisakė 23 miesto Tarybos nariai, susilaikė du.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This