Palangoje – daugiau socialinių būstų

Regionas

Palangos miesto savivaldybė praneša, jog šiais metais įsigijo penkis socialinius būstus. Palyginti su ankstesniais metais, tai – ženkliai didesni skaičiai, ir jie, pasak Savivaldybės administracijos Ūkio ir turto skyriaus vyriausiosios specialistės Audrutės Keblienės, dar negalutiniai – šiuo metu Savivaldybė laukia pasiūlymų, kadangi artimiausiu metu ketinama įsigyti dar du socialinius būstus – trijų ir vieno kambario butus.

Palanga, Palmiros Mart nuotr.

„Palangos miesto savivaldybė pastatų, tinkamų pritaikyti socialiniam būstui, taip pat – laisvos žemės, tinkamos naujų būstų statybai, neturi, todėl socialinį būstą įsigyti galime tik vieninteliu būdu – pirkdami. 2014 m. įsigyti 2 butai, 2015 m. ir 2016 m. pirkimo procedūros buvo vykdomos, tačiau negauta nė vieno pasiūlymo, tad šiemet įsigyti penki socialiniai būstai – džiuginantis rodiklis“, ­– sakė A. Keblienė.

Socialiniam būstui įsigyti skiriamos Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos. Įgyvendinant projektą „Socialinio būsto fondo plėtra Palangos miesto savivaldybėje“ minėtam tikslui buvo numatyta kiek daugiau nei 230 tūkst. eurų. Savivaldybė prie šios sumos prisideda ne mažiau kaip 15 procentų, tad bendra suma, skirta socialiniam būstui įsigyti, siekia beveik 271 tūkst. eurų.

A. Keblienė pabrėžė, jog perkant butus atsižvelgiama į siūlomo būsto kokybę – siekiama įsigyti kuo geresnės kokybės, aukštesnės energinio naudingumo klasės butus.

Šiais metais Savivaldybė jau įsigijo du 2-jų kambarių ir tris 1-o kambario butus, šie eilės tvarka išnuomoti asmenims ir šeimoms, įrašytiems į asmenų ir šeimų turinčių teisę į paramą būstui išsinuomoti, sąrašą. „Kadangi įvykdžius šiuos pirkimus dar liko sutaupyta lėšų, už jas papildomai planuojama įsigyti dar du socialinius būstus. Pardavėjų pasiūlymų laukiame iki gruodžio 7 d. 10 val., – sakė vyriausioji specialistė. – Nupirkti būstai, laikantis eiliškumo, būtų išnuomoti asmenims ir šeimoms, įrašytiems į asmenų ir šeimų turinčių teisę į paramą būstui išsinuomoti, sąrašą”.

Šiuo metu šiame sąraše yra 51 asmuo (šeima), šis sąrašas kasmet tikslinamas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Miestas

Klaipėdoje iškils naujas socialinio būsto daugiabutis

Klaipėda ruošiasi naujo socialinio būsto daugiabučio statyboms. Numatoma, kad toks daugiabutis iškils šiaurinėje miesto dalyje – Tauralaukyje, sklype Akmenų g. ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Miestas

Pagaliau apgyvendino naująjį socialinį daugiabutį

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog 40 šeimų, laukusių socialinių būstų, jau įsikūrė naujuose namuose – socialiniame būste Rambyno g. 14A. Pranešama, ...
2023-11-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This