Vaikžudė: „Bijojau labai visų“

Kriminalai ir nelaimės

Antradienį  per pora valandų Klaipėdos apygardos teisme išnagrinėta dviejų naujagimių nužudymo byla. Jų kūnelius šiltnamyje užkasusią Skuodo r. 34 metų gyventoją prokuroras pasiūlė įkalinti 12 metų.

Giedrė K. veidą slėpė po striukės gobtuvu, autorės nuotr.

Nuo žurnalistų veidą po striukės gobtuvu slėpusi teisiamoji Giedrė K. teismui buvo priversta  paaiškinti, kodėl ji taip pasielgė, tačiau moters argumentai neatrodė logiški.

Keturis savo ir du vyro iš pirmos santuokos vaikus kartu su vyru auginanti jauna moteris teigė neva savo naujagimių neplanavusi žudyti, net ketinusi juos palikti gyvybės langelyje, tačiau kodėl to nepadarė – rišliai nepaaiškino. Abu savo nėštumus ji slėpė nuo vyro esą dėl to, kad bijojo kaimo žmonių apkalbų. „Bijojau labai visų, žmonių ir visų“, – sakė ji, teigdama esą abu kartus – ir 2015- ųjų spalį, kai gimė berniukas, ir 2017- ųjų kovą, kai gimė mergytė, pagimdžiusi „netikėtai“, kai karštoje vonioje malšinusi nugaros skausmus.

Pirmuoju atveju naujagimis neverkęs, ji supratusi, kad jis gimė negyvas, o antruoju net bijojusi imti mergytę ant rankų. Bet abu savo naujagimius užkasė prie namų esančiame šiltnamyje, o vyrui ir vyresniems vaikams, įtarinėjusiems, kad ji laukiasi, net neužsiminė apie tai. Vyras teigė apie žmonos kraupų nusikaltimą sužinojęs neva tik iš policijos.

Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius siūlė moteriai skirti 12 metų laisvės atėmimo bausmę, autorės nuotr.

Teisiamoji sakė, kad gailisi dėl to, kas  įvyko, tačiau savo kaltę pripažino ne dėl nužudymo, o tik dėl to,  kam nėjo pas gydytoją ir slėpė  nėštumą nuo savo artimųjų.

Jei ne Giedrės pusseserė, šis kraupus nusikaltimas apskritai galėjo būti neatskleistas. Pirmiausia įtarimai kilo Giedrės tetai, kuri dukterėčią matė sustorėjusią per savo krikšto sūnaus gimtadienį, o po kurio laiko, jau per brolienės laidotuves, nėščioji buvusi liekna, bet jokio naujagimio šeimoje neatsiradę. Savo įtarimais moteris pasidalijo su dukra, Giedrės pussesere, kuri apie tai bemat pranešė socialinei darbuotojai. Tuo pat metu mergina prisiminė ir prieš dvejus metus analogišką atveją, kai kaimas  šnibždėjosi apie keistas Giedrės išvaizdos metamorfozes. Apie tai ji irgi pranešė socialinei darbuotojai.

Kraupūs įtarimai  pasitvirtino – šių metų kovo 31 d. abu naujagimių kūneliai buvo rasti užkasti  šiltnamyje.

Moteriai inkriminuotas pasikėsinimas nužudyti dėl to, kad ekspertai nebegalėjo nustatyti tikslios naujagimių mirties priežasties, tačiau bausmė ir už  pasikėsinimą, kaip ir už nužudymą, numatyta vienodai griežta. Valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius savo baigiamojoje kalboje siūlė moteriai skirti 12 metų  laisvės atėmimo bausmę.

Nuosprendį šioje byloje ketinama skelbti prieš pat naujuosius metus – gruodžio 28 d.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nėra duomenų, kad Klaipėdoje trispalves išniekinęs asmuo buvo užverbuotas

Tyrimą dėl Lietuvos vėliavų išniekinimo uostamiestyje kontroliuojantis prokuroras Arūnas Saunorius teigia neturintis duomenų, kad įtarimų sulaukęs asmuo būtų užverbuotas Rusijos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Kūdikį pro langą išmetęs tėvas - nepakaltinamas

Praėjusių metų lapkritį uostamiestį sukrėtusio įvykio atomazga, kai mirė pro pirmo aukšto langą tėvo išmestas 5 mėnesių kūdikis, artėja prie ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

ELTA

Įtariamasis vaiko nužudymu gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje

Penkių mėnesių savo sūnų, kaip įtariama, pro langą išmetusiam jo tėvui nustatyti psichikos ir elgesio sutrikimai, jam reikalingas gydymas, jis ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This