Jau galima išgirsti Klaipėdos Kalėdų himną

Kultūra

Trečiadienį pristatytas Kalėdų himnu vadinamas bendras Klaipėdos muzikantų ir atlikėjų projektas, kuris nuskambės ir gruodžio 2-ąją – eglutės įžiebimo vakarą.

Idėją Kalėdų eglutės įžiebimo renginiui į bendrą dainą sukviesti skirtingų kartų, skirtingų muzikinių stilių bei patirčių atlikėjus pasiūlė šventinių renginių organizatoriai – Viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“.

Specialiai šiai progai buvo „perrašyta“ populiari kalėdinė melodija „It‘s the Most Wonderful Time of the Year“, kažkada tapusi įkvėpimu aktoriui ir dainininkui Sigitui Jačėnui, skambėjusi muzikinėje pasakoje „Painiava dėl Kalėdų senelio“.

Naujai įgroti kūrinį buvo patikėta jaunajai uostamiesčio muzikantų kartai – Klaipėdos jaunimo simfoniniam orkestrui (dir. Tomas Ambrozaitis), dainą atliko Sigutis Jačėnas, Kristina Jatautaitė, Jonas Sakalauskas, Ilja Gun (ROYCE), „Golden Age“ merginų duetas, romantišką kūrinį paįvairinęs repo motyvais. Solo partiją trimitu atliko miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Visi sutilpo, visiems pakako vietos ir erdvės saviraiškai. Rezultatas – nuoširdi ir jauki kalėdinė daina, kuriai linkime gero skrydžio į klausytojų širdis. Dainai sukurtas vaizdo klipas lyg šiltas pajūrio kūrėjų palinkėjimas Lietuvai. Džiaugiamės ir rodome: mes jau laukiam, mes jau švenčiam, pas mus jau vaikšto Kalėdų dvasia! Teaplanko ji ir jus“, – savo pranešime rašo idėjos autoriai.

Ši muzikinė dovana su gausiu būriu atlikėjų, klaipėdiečiams ir miesto svečiams skambės gruodžio 2-ąją, 17 val. Teatro aikštėje, kai nušvis centrinė miesto Kalėdų eglutė.

Atgimimo aikštėje auksinė eglutė įsižiebs 17.30 val. Kartu čia vyks finalinis projekto „Muzė veža” renginys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Orai

Žiemos šventės su sniegu - ne itin dažnas reiškinys

Lietuvos gyventojams Kalėdos ir Naujųjų metų sutikimas yra neatsiejami nuo žiemiškų orų. Idealiausios šventės būna tuomet, kai spaudžia šaltukas ir ...
2023-12-27
Skaityti daugiau

Regionas

Neringoje - kalėdinis šviesų šokis

Šventinis laikotarpis Neringoje bus lydimas ypatingo kalėdinio šviesų šokio, kuris į naktinį Kuršių nerijos dangų palydės neringiškių bei kurorto svečių ...
2023-12-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This