Kalėdinė puošyba: apims dar daugiau gatvių

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės atstovai trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje informavo, kad miesto puošyba kalėdiniam laikotarpiui ir specialūs renginiai iš viso atsieis beveik 300 tūkst. eurų.

Dirbtinė eglutė Atgimimo aikštėje atsiėjo 37 510 Eur. Martyno Vainoriaus nuotr.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas teigė, kad visi darbai vyksta pagal grafiką, nesklandumų nėra.

„Finansavimas puošybai šiemet yra didesnis apie 30 000 eurų, bendra suma siekia 208 tūkstančius. Kasmet atnaujiname atributiką. Šiemet papildomai puošime Priestočio gatvę, kad jau atvykstančius per stočių pasitiktų kalėdinė nuotaika. Daukanto gatvė irgi bus puošiama. Puošiame ir Taikos prospektą iki „Akropolio” Taikos prospekte”, – sakė S. Budinas.

Pasak Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, papuošimai bus įjungti jau penktadienį – likus dienai iki pagrindinės eglutės įžiebimo Teatro aikštėje.

„Karkasinės Atgimimo aikštėje stovinčios eglės aukštis – 20 metrų, ji sudaryta iš per 3400 auksinių eglišakių. Tai visiškai naujas sprendimas net pasaulyje, taip tikina tiekėjai. Jos nuomos kaina – 37 510 eurų. Buvo du pasiūlymai, kainos panašios, pasirinkome šitą, nes stilinga ir graži. Šalia jos bus trys jūrinės tematikos puošybos objektai. Burbulai – iš kito tiekėjo”, – pasakojo I. Šakalienė.

Auksinė eglutė yra „Švenčių studijos“ projektas, sukurtas klaipėdiečių dizainerių poros – Rūtos Bučytės ir Dominyko Koncevičiaus. Visa eglutė bus papuošta jūros žuvelėmis, kurios atkartos pasaką apie auksinę žuvelę.

Pasak I. Šakalienės, šiemet buvo nupirkta apie 3 000 girliandų ir bandoma medžių papuošimus dvigubinti.

„Siekis – ateityje visą Taikos prospektą iki BIG papuošti. Manau, kad tai pavyks atskirais etapais, o ne iškart, nes negautume tokio finansavimo”, – sakė vedėja.

S. Budinas mano, kad tokį užmojį realu įgyvendinti per trejus metus.

Teatro aikštėje nušvis ir apie 1,5 km ilgio girlianda, į kurią apie 4000 lempučių susuko patys „Klaipėdos švenčių” darbuotojai.

Pasak VšĮ „Klaipėdos šventės” vadovo Romando Žiubrio, visą mėnesį truksiantys kalėdiniai renginiai atsieis apie 90 tūkst. eurų.

Kalėdinių renginių programa

Gruodžio 2 d., šeštadienis

12 val. Šventinės mugės atidarymas (Teatro a.).
16.30–17.30 val. Finalinis projekto „Muzė veža“ renginys (Atgimimo a.).
17 val. Magiškas Kalėdų eglutės įžiebimo vakaras Teatro aikštėje su Kalėdų Seneliu, įspūdingu muzikiniu sveikinimu ir ryškiausiais šventiniais fejerverkais ir muzikine dovana, kurioje Sigutis Jačėnas, „Golden Age“, Ilja Gun („Royce“), Kristina Jatautaitė, Jonas Sakalauskas ir pats Kalėdų Senelis!
17.30 val. Kalėdų eglutės įžiebimas Atgimimo aikštėje.

Gruodžio 3 d., sekmadienis

12 val. „Maltiečių“ sriuba (Teatro a.).
13 val. „Keturkojų Kalėdos 2017“ (Danės skverelis).
16.30, 17.30 val. Lietuvos jūrų muziejaus akvariumo atidarymas su magiškuoju „Forto fantomu“ (Smiltynė).

Gruodžio 9 d., šeštadienis

17 val. Parodos „Diena, kai gimė Išganytojas“ arba „Pasivaikščiojimas po stebuklo laukiančią Jeruzalę…“ pristatymas. Kalėdinių giesmių koncertas (Teatro a.)

Gruodžio 10, 16, 17, 23, 25, 26 dienomis, 13 ir 17 val., vyks ekskursijos su gidu ir vaizdžiais pasakojimais apie unikalią lėlių parodą „Diena, kai gimė Išganytojas“ arba „Pasivaikščiojimas po stebuklo laukiančią Jeruzalę…“.  Ekskursijos trukmė – 60 min. Bilietus įsigykite www.internetu.lt. Vaikams ir jaunuoliams iki 14 m. ekskursija nemokama. Mokinių, vaikų grupėms rengiamos papildomos mokamos ekskursijos. Registracija ir išsami  informacija dalia@jurossvente.lt arba tel.: (8-46) 246 27.

17 val. Šviečiančio kubo „Prakartėlės vitražai“ įžiebimas (buv. Šv. Jono bažnyčios a.).

Gruodžio 15 d., penktadienis

18 val. Kalėdinės muzikos vakaras. Renginio partneris – Klaipėdos evangelikų liuteronų bendruomenė (buv. Šv. Jono bažnyčios a.).

Gruodžio 16 d., šeštadienis

12 val. Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų asociacijos dovana miesto bendruomenei: šviežia žuvienė ir šventinė košė (Teatro a.).
14 val. Klaipėdos senamiesčio verslininkai kviečia didelius ir mažus į popietę Teatro aikštėje su seneliu Kalėda.
16 val. Klaipėdos evangelikų liuteronų bendruomenės dovana – kalėdinės muzikos vakaras (buv. Šv. Jono bažnyčios a.).
17 val. Prieškalėdinis renginys „Įžiebk savo Kalėdų žibintą“. Renginio partneriai – klubas „Myliu save ir…taškas“, Klaipėdos demokratinė moterų kolegija (buv. Šv. Jono bažnyčios a.).

Gruodžio 17 d., sekmadienis

13 val. Lietuvos verslo kolegija kviečia – labdaringas bėgimas „Padovanok senjorams Kalėdas“ (startas – Turgaus g. 21).

Gruodžio 20 d., trečiadienis

13 val. Miškininkų akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ (Teatro a.).

Gruodžio 25 d., pirmadienis

Paroda „Diena, kai gimė Kristus“ arba „Pasivaikščiojimas po stebuklo laukiančią Jeruzalę…“ papildoma Išganytojo gimimo scena (Teatro a.).

16 val. Kalėdinis Klaipėdos kariliono koncertas (Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelis).

Gruodžio 31 d., sekmadienis

23.30 val. Naujametinis Klaipėdos kariliono koncertas (Klaipėdos laikrodžių muziejaus kiemelis).
24 val. Naujametinis fejerverkas (Teatro a.).

Sausio 6 d., šeštadienis

Paroda „Diena, kai gimė Kristus“ arba „Pasivaikščiojimas po stebuklo laukiančią Jeruzalę…“ papildoma Trijų Karalių atėjimo scena (Teatro a.).

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This