Siūlo saugoti ir švietimo įstaigų teritorijas

Švietimas

Su auditorių patikrinimo išvadomis susipažinę miesto Tarybos Kontrolės komiteto nariai nutarė siūlyti Savivaldybės administracijai, kad ši svarstytų galimybę saugoti ne tik švietimo įstaigų pastatus, bet ir jų teritorijas.

Savivaldybės administracijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus auditorė Rita Mikulskytė minėtojo komiteto nariams pristatė audito ataskaitą, kurioje analizuota, kaip šių metų pirmą ketvirtį Savivaldybės administracijos Socialinės infrastruktūros priežiūros skyrius organizavo švietimo įstaigų pastatų apsaugos paslaugos teikimą. Jas jau nuo 1995 m. teikia saugos tarnybos.

Konkursus laimėjusios trys apsaugos tarnybos teikia paslaugas skirtingose miesto dalyse. UAB „G4S Lietuva” saugo 50  šiaurinės miesto dalies bei naujamiesčio švietimo įstaigų, UAB „Ekskomisarų biuras” rūpinasi 19 senamiesčio švietimo įstaigų apsauga, o UAB „Saugos tarnyba Argus” saugo 32 pietinės miesto dalies švietimo įstaigas.

Auditorė atsirinko 8 švietimo įstaigas, kuriose vertino, ar saugos tarnybos  vykdė pasirašytų sutarčių reikalavimus.

Atskaitoje konstatuojama, kad „Argus” ir „Ekskomisarų biuras” nesilaikė kai kurių sutartyse ir techninėse specifikacijose nurodytų švietimo įstaigų pastatų apsaugos paslaugų teikimo sąlygų – kai kuriose įstaigose vaizdo kamerų buvo mažiau, nebuvo įrengti vaizdo stebėjimo ekranai arba vaizdas buvo neryškus, o stebėjimo objektai – neįžiūrimi. Taip pat buvo konstatuota, kad atsakingi švietimo įstaigų darbuotojai nebuvo apmokyti kaip naudotis apsaugos sistema ir kt.

Savivaldybės administracijos Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Violeta Gembutienė aiškino, kad kamerų kiekis kai kuriose įstaigose kurį laiką neatitiko kol keitėsi paslaugos teikėjai, o dabar kamerų yra „tiek, kiek reikia”.

„Vaizdą matyti dažniausia trukdo blogas apšvietimas, teritorijose augantys medžiai”, – teigė V. Gembutienė.

Posėdyje dalyvavę saugos tarnybų atstovai teigė, kad per pastaruosius metus situacija daugelyje įstaigų yra pagerėjusi ir esą jau nėra tokių, kad būtų labai blogai ir prie jų pastatų tamsiu metu per kameras nebūtų galima nieko įžiūrėti.

Jie, kaip ir V. Gembiutienė, atmetė auditorės priekaištus dėl vaizdo stebėjimo ekranų. Esą pagal įstaigų pageidavimą atsakingiems asmenis yra suteikta galimybė kamerų vaizdus matyti kompiuteriuose ar mobiliuosiuose telefonuose.

„Per metus dabar būna 2-3, maksimum 5 nusiskundimai iš įstaigų. Pagerėjo situacija ir įrengus naujas tvoras. Pirmaisiais metais žala siekdavo ir per 100 tūkstančių litų, palaipsniui vis gerėjo situacija. Dabar nuostolių nesekame, nes jie padaromi nedažnai ir juos saugos tarnybos įstaigoms kompensuoja”, – teigė tarnautoja.

Išklausius informaciją komiteto narė Vaida Žvikienė išreiškė nuomonę, jog galbūt jau reikėtų kelti užduotis, kad būtų saugomos ir švietimo įstaigų teritorijos, o ne vien pastatai.

„Dabar saugos tarnybos tik kartą per parą turi fiziškai apžiūrėti teritoriją. Tik „Purienoje” saugoma ir teritorija. Visada žiūrime į pinigus, tačiau dabar jau mąstoma ir apie teritorijų apsaugą, nes įstaigų kiemuose montuojami naujausius higienos reikalavimus atitinkantys brangūs įrenginiai”, – sakė V. Gembutienė.

Komitetas pritarė tokiam siūlymui ir priėmė atitinką protokolinį pavedimą Savivaldybės administracijai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pabrango Klaipėdos mero apsauga*

Klaipėdos merui Arvydui Vaitkui nepanorus dirbti rotušėje ir nusprendus reziduoti savivaldybės administracijos pastate, Liepų g. 11, per 10 tūkstančių eurų ...
2023-05-29
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Pinigų čiaupas atsuktas: „Neptūnui” - dar 250 tūkstančių eurų

Savivaldybė ketina įnešti dar 250 tūkstančių eurų viešosios įstaigos „Neptūno” krepšinio klubas dalininko kapitalui didinti – jau parengtas atitinkamas miesto ...
2023-03-13
Skaityti daugiau

Transportas

Gali pasikeisti „zuikių” kontrolieriai

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” paskelbė keleivių ir ekipažų kontrolės paslaugų mieste ir priemiesčiuose pirkimą. Šiai paslaugai savivaldybės įstaiga planuoja per ...
2022-09-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This