23-iąjį kartą paskelbti „Metų klaipėdiečiai“

Kultūra

Lapkričio 30-osios vakarą dienraštis „Vakarų ekspresas“ paskelbė „Metų klaipėdiečio“ rinkimų nugalėtojus.

Nuo spalio pabaigos „Vakarų ekspreso” skaitytojai ir portalo www.VE.lt lankytojai šioms nominacijoms pasiūlė per penkiasdešimt kandidatų. Į antrąjį rinkimų etapą, kurio metu vyko balsavimas, kiekvienoje nominacijoje pateko po tris dažniausiai siūlytus nominantus. Balsuoti buvo galima ir internetu, ir pildant dienraštyje spausdintus kuponus. Pastarasis balsas buvo prilygintas dešimčiai internetinių.

Garbės klaipėdiečiu šiemet tapo sunkiosios atletikos treneris Bronislavas Vyšniauskas. Už jį iš viso buvo atiduota 6 807 balsai. Tik 40 balsų nuo jo atsiliko aktorius Vytautas Paukštė. Šioje nominacijoje dar buvo balsuojama ir už lietuvininkų metraštininku vadinamą Bernardą Aleknavičių.

„Meniškos sielos” laureatu tapo skulptorius  Klaudijus Pūdymas (7 265 balsai). Čia dar buvo balsuojama už šokėją Agniją Šeiko-Sarulienę bei gatvės menininkus Tadą Vincaitį-Plūgą ir Edvardą Šeputį-Šepą.

Šių metų Jaunuoju talentu buvo paskelbtas Kembridžo universiteto studentas, įvairių olimpiadų prizininkas Gilbertas Umbražūnas. Talentingas jaunuolis surinko 20 071 balsą. Kartu čia balsuota už plaukikę Pauliną Pekūnaitę ir moksleivį Adomą Zubę.

Apdovanojimas „Už metų nuopelnus” įteiktas vyro gyvybę išgelbėjusiems policijos pareigūnams Fajetai Rušinskytei ir Nerijui Butkui. Iš viso jie surinko 5 020 balsų. Nuo jų balsais nedaug atsiliko Lietuvos karo laivą  „Prezidentas Smetona” identifikavęs prof. habil. dr. Vladas Žulkus bei nemokamas ekskursijas rengianti gidė Agnė Jonikaitytė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Vietos laikraščiams - solidi savivaldybės injekcija

133 100 eurų – tokią sumą per metus vietos dienraščiams užsimojo sumokėti Klaipėdos miesto savivaldybė ir paskelbė viešojo pirkimo konkursą, kurio ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Gražiam Klaipėdos valdžios veidui piešti - po pusę milijono kasmet

Dabartinė Klaipėdos valdžia ketina nuo šių metų daugiau nei tris kartus padidinti išlaidas savo viešiesiems ryšiams. Nors teigiama, kad nemažai ...
2024-01-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Verslas

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmams - jau 104-eri

Ketvirtadienio popietę didžiausia Vakarų Lietuvoje verslo savivaldos organizacija – Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai (KPPAR) -iškilmingai paminėjo savo gimtadienį. ...
2023-10-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This