Jūrininkų ligoninėje – kratos

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Ketvirtadienį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai atliko kratas Klaipėdos jūrininkų ligoninėje – jos raštinėje, pas teisininką, Švėkšnos psichiatrijos departamente.

Pasak ligoninės atstovės spaudai Jolantos Juškevičienės, dokumentų poėmiai susiję su vienu ligoninės vykdytu Europos Sąjungos remtu projektu ir jo lėšų panaudojimu – Švėkšnoje esančio Psichiatrijos departamento biokuro katilinės, pradėjusios veikti lygiai prieš metus, įrengimu.

Kol kas kaltinimai niekam nepateikti ir niekas nesuimtas.

Ligoninės vyr. gydytojas Jonas Sąlyga surengtoje spaudos konferencijoje teigė, kad pagrindinis FNTT klausimas buvo, kodėl jau įvykus konkursui buvo pakeisti katilai.

„Tam buvo gauti visi reikiami atitinkamų institucijų pritarimai. Be to, katilai yra geresnių parametrų”, – tvirtino J. Sąlyga.

J.  Sąlyga FNTT veiksmus sieja su ligoninės siekiu atsisakyti jai nepalankios šilumos tiekimo sutarties.

„Dar 2010 metais Švėkšnos ligoninę prijungus prie Klaipėdos jūrininkų ligoninės buvo sulaukta Valstybės kontrolės patikrinimo ir rekomendacijos kartu su Sveikatos apsaugos ministerija spręsti klausimą dėl sutarties su šilumą teikusia bendrove „Lamberta” sudarytos sutarties sveikatos įstaigai ir valstybės biudžetui nenaudingomis sąlygomis, nutraukimo. Sutartis buvo pasirašyta 20 metų laikotarpiui ir be nuomos”, – teigė J. Sąlyga.

Anot jo, „Lamberta” patalpoms ir vandeniui pašildyti katilinėje naudojo skalūnų alyvą, kuri skleidė nemalonius kvapus ligoninės teritorijoje bei už jos ribų, o degimo produktai teršė aplinką. Be to, sąskaitos už šildymą buvo beveik tris kartus didesnės nei dabar naudojant biokurą (2016 m. sausį 19,5 tūks. eurų, šį sausį – 7,4 tūkst.).

„Tačiau nutraukti sutartį pasirodė nelengva – iki šiol vyksta teismai, nes mums neleidžia išpirkti įrangos. Pirmoje instancijoje pasiekėme pergalę, antros instancijos teismas sprendimą turėtų skelbti už poros savaičių”, – teigė J. Sąlyga.

„Lambertos” direktorius Jonas Kondratas „Atvirai Klaipėdai” sakė tikrai neturintis jokio ryšio su šia istorija.

„Mūsų skyrybos su Jūrininkų ligonine čia tikrai niekuo dėtos. Taip, mane FNTT apklausinėjo, bet aš nieko neturėjau pasirašyti. Šiandien jie dar buvo nuvykę į katilinę, operatorius jiems viską aprodė. Mes seniau siūlėme ligoninei renovuoti katilinę už 400 tūkstančių, o jų rangovas tai atliko už 1,2 milijono. Bet čia jau ne man spręsti”, – sakė J. Kondratas.

Sutartį dėl katilinės projekto parengimo ir rangos darbų su įmone „Naujoji šiluma“ Jūrininkų ligoninė pasirašė 2014 metų pradžioje, jos vertė siekė apie 330 tūkst. eurų.

4 Comments

  1. Virginijus Partaukas,KL JDJ

    Toks užaukštintas A.Grublio jautrumas,reaguojant į pranešimą apie dokumentų poėmius medicinos įstaigoje(krata,nes ne patys atnešė),neturėtų pasireikšti stiprių nervų,visapusiškai užgrūdintam buvusiam VSD vadovui.Labai „neskaniai”atrodo ir įtarimą kelia jo priekaištai dėl darbo metodų žurnalistams,kurie yra mąstančių,sąmoningų klaipėdiečių „akys ir ausys”.Ir visai mums nerūpi,kokiais kanalais pastarieji informaciją gauna.Belieka atsiprašyti,kad pilietinėmis akcijomis(piketais,mitingais,streikais ir t.t.)mes,skaitytojai klaipėdiečiai,dar neišmokome reaguoti į paviešintas”elitinių”niekšybes ir taip žurnalistų pastangas”davesti”iki galo .(Dabar man aiškėja kas parekomendavo liberalams (merui V.Grubliauskui ir direktoriui S.Budinui),lyg savame UAB-e rengti „slaptus”posėdžius,pavadinant juos darbiniais,neįsileidžiant žurnalistų ar nevyriausybininkų,o po to numetant miestiečiams „apgraužtą kaulą”-dozuotą informaciją).Šito infoportalo pavadinimas įpareigoja žurnalistus atitinkamai elgtis-ne „vynioti į vatą”,o rašyti atvirai,ką jie ir daro,ir už ką jiems pagarba.O gal aš neteisus,nes meras kažkada sakė,jog Klaipėdoje korupcijos nėra?(atsakyti galima viešai arba tel.860344258)

    Reply
  2. Algirdas Grublys

    Ačiū ,kad sureagavote. Aš tik atkreipiau dėmesį ,kad kartu su pareigūnais ” paimti dokumentų” atėjo kelios televizijos ir krūva žurnalistų. Keistą situaciją, kai vykdant neviešą operatyvinį veiksmą dalyvauja žiniasklaida?

    Reply
  3. Algirdas Grublys

    Tai tik daug triukšmo dėl nieko. Kažkodėl tikėjausi ,kad „Atvira Klaipėda” objektyviau vertins teisėsaugos institucijų viešąsias akcijas. Tai tik atvyko antrą kartą paimti papildomus oficialius dokumentus , kurų niekas neslepia. O visuomenei pateikiamas galimai negatyvus gero medikų kolektyvo ir vadovo įvaizdis.

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Ačiū už komentarą, ponas Algirdai. Mes nieko niekada nevertinsime, mes tik pranešame, o vertinti ir daryti išvadas jau skaitytojų prerogatyva. Nors gal žodis „krata” netinka dokumentų poėmiui apibūdinti? Vertinimams skirta nuomonių rubrika, kurioje laisvi reikštis ir AK žurnalistai, ir visi skaitytojai.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Savivaldybės administracijos direktoriui padedantis mero bendražygis - kaltinamasis baudžiamojoje byloje

Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai yra pateikti uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus padėjėjui Vytautui Beitui. 40-metis V. Beitas, ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Sveikata

Traukiasi Jonas Sąlyga

„Šiandien Klaipėdos universiteto ligoninės generaliniam direktoriui įteikiau prašymą atleisti mane iš filialo „Jūrininkų ligoninė” direktoriaus pareigų. Nors mano kadencija dar ...
2023-11-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This