Antstoliai ignoravo socialinius darbuotojus

Miestas

Klaipėdos karšto socialinių darbuotojų asociacija, socialinių darbuotojų prašymu inicijavo susitikimą su Klaipėdoje dirbančiais antstoliais, kad būtų aptartos glaudesnio bendradarbiavimo galimybės, tačiau į jį neatvyko nė vienas iš dvylikos dirbančių Klaipėdoje antstolių, nors apie susitikimo vietą ir laiką jiems buvo pranešta prieš mėnesį ir dar  išsiųstas priminimas.

Antstoliams skirtos kėdės liko tuščios

Trims dešimtims susirinkusiems Klaipėdos socialinių darbuotojų teko tarpusavyje diskutuoti apie savo praktines patirtis dirbant su antstoliais.

Anot Klaipėdos krašto socialinių darbuotojų asociacijos pranešimo, socialiniai darbuotojai stebisi, kodėl antstolių įkainiai, norint gauti išrašą apie skolas, yra skirtingi – nuo 3 iki 10 eurų. Socialiniams darbuotojams norint padėti klientui padengti susidariusias skolas iš savivaldybės lėšų, reikia pateikti ir išrašus apie kliento skolas. Jei skolos yra ne pas vieną antstolį, tai vien pažymų gavimas klientui tampa sunki finansinė našta. Tad socialiniai darbuotojai mano, kad ateityje asmens skolos turėtų patekti tik pas vieną antstolį.

BĮ Šeimos ir vaiko gerovės centro socialiniai darbuotojai pasidžiaugė, kad „teigiamas bendradarbiavimas vyksta su antstole Vida Daugirdiene”.

„Ji visada geranoriškai konsultuoja įstaigos socialinius darbuotojus skolų išieškojimo klausimais, buvo atvykusi į įstaiga ir pristatė savo veiklą. Tai teigiamo bendradarbiavimo pavyzdys. Socialiniai darbuotojai visada pasiruošę geranoriškam bendradarbiavimui dėl kliento gerovės, tik ne visada jo sulaukia iš kitų institucijų”, – rašoma pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Saulius Liekis: „Gydome socialines problemas“

Visuomenėje susiformavęs stereotipas – ligoninėje žmogų gydo, o jo socialinės problemos sprendžiamos kitur. Tačiau būtent gydymo įstaigose dirbantys socialiniai darbuotojai ...
2022-10-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Nuteistam treneriui - papildomos išlaidos

Visose teismų instancijose tą patį apkaltinamąjį nuosprendį dėl neteisėto dopingo medžiagų gabenimo ir laikymo, turint tikslą jas platinti, išgirdusiam klaipėdiečiui ...
2021-11-09
Skaityti daugiau

Koronavirusas, Svarbu

Koronaviruso židiniu tapusiose įstaigose – darbuotojai iš rezervo

Globos namuose „Klaipėdos viltis“ koronaviruso židinys jau yra prigesęs, o siekiant išvengti didelių problemų, formuojamas socialinių darbuotojų ir jų padėjėjų ...
2020-11-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This