Klaipėda atsisveikins su kultūros sostinės titulu

Kultūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2017-12-01

Klaipėda Lietuvos – kultūros sostinės titulą šeštadienį perleis Marijampolei. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas Savivaldybės pranešime tikina, kad kultūrai skiriamos investicijos bei dėmesys nemažės ir ateinančiais metais.


Šeštadienį Klaipėdą lankys kultūros ministrė Liana Ruokytė Jonsson, Seimo nariai, žinomi kultūros atstovai bei kultūros sostinės titulą perimančios Marijampolės delegacija. Šventinį vakarą papuoš kultūros sostinės simboliu tapę choreografės Agnijos Šeiko ir šviesos menininko Lino Kutavičiaus sukurti smilgininkai.

Įžiebus kalėdines šviesas oficialioji dalis persikels į Klaipėdos dramos teatrą, kur Marijampolės atstovams bus perleistas kultūros sostinės simbolis – gintarinis medis.

Anot Savivaldybės pranešimo, Kultūros sostinės programai įgyvendinti šiemet buvo skirta daugiau nei milijonas eurų, o iš viso per šiuos metus kultūrai iš uostamiesčio biudžeto, neįskaitant infrastruktūros atnaujinimo projektų, skirta daugiau nei 7 milijonai.

„Dabar viską, kas pasiekta, turime vertinti kaip atspirties tašką. Kad ir kokie skambūs titulai garsino ir puošė mus šiais metais, tai praeina, ir garbę reikia perleisti kitiems. Bet svarbiausia tai, kas neabejotinai išlieka – miesto bendruomenės susitelkimas kilnaus tikslo vardan. Tai vertybė, kurią turime saugoti ir puoselėti nuolatos ateityje“, – cituojamas V. Grubliauskas​.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Universiteto ligoninė: kaltieji ieško kaltųjų

Įstūmę į dideles bėdas dvi Klaipėdos ligonines miesto politikai vaidina šventuosius ir bando savo kaltes suversti tiems, kurie statė ir ...
2024-07-23
Skaityti daugiau

Politika

Socdemai užpildė atsiradusią skylę

Po to, kai į Klaipėdos miesto tarybą su Socialdemokratų partijos sąrašu išrinktas Kretingos ligoninei vadovaujantis Romaldas Sakalauskas, ketinęs Seimą šturmuoti ...
2024-07-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Klaipėdos pilies džiazo festivalis baigėsi įspūdingais pasirodymais

Šeštadienį baigėsi Klaipėdos pilies džiazo festivalis. Jame pasirodė Daniela Simmons & Atilla Sereftug  Medi jazz  iš Prancūzijos, Italijos, Šveicarijos, taip pat – ...
2024-06-30
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This