Tarnautojai neatlygintinai davė kraujo

Sveikata

Penktadienį kelios dešimtys Klaipėdos savivaldybės darbuotojų neatlygintinai davė kraujo. Aštuoni iš jų – pirmą kartą.

Pasak Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo atstovės Rūtos Ramanauskienės , kiekvienas duoto kraujo lašas kažkam gali išgelbėti gyvybę. Ji džiaugėsi, kad ši akcija Klaipėdos savivaldybėje kasmet tampa vis populiaresnė.

„Jeigu anksčiau ateidavo 40 žmonių, mes jau džiaugdavomės, kad tai gera išvyka. Dabar ateina ir po 80–90 tarnautojų. Tai labai sektinas pavyzdys. Maža to, labai džiaugiamės, jog Klaipėdos savivaldybės darbuotojai prie kraujo donorystės prisideda ne tik dalyvaudami tokioje akcijoje, o ir suteikdami patalpas, rodydami pavyzdį“, – sako R. Ramanauskienė.

Akcijos Klaipėdos savivaldybėje iniciatorė, Viešųjų ryšių poskyrio vedėja Rima Beinoravičienė neatlygintinos donorystės propagavimu užsiima daug metų. Moteris šiandien kraują davė 55 kartą. Tai – savivaldybės rekordas.

Anot tokioje akcijoje ne pirmą kartą dalyvavusios Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Vieno langelio ir e. paslaugų poskyrio darbuotojos Rūtos Mikšytės, kraują duoti yra smagu.

„Realiai jautiesi padaręs gerą darbą,žinai, kad kažkam ateityje tokiu savo poelgiu padedi“, – sakė tarnautoja.

Vis dėlto, pasak Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo atstovų, didžiausias paradoksas yra tai, kad norintys duoti kraujo žmonės to negali padaryti dėl ligos, o galintys – bijo. Pastarieji dažniausiai yra prisiklausę įvairiausių mitų. Pagrindinis jų – galima užsikrėsti. Tačiau visos priemonės yra sterilios ir naudojamos tik vieną kartą.

Tad klaipėdiečiai kviečiami pasekti tarnautojų pavyzdžiu.

„Pabūkime geresni bent švenčių laikotarpiu“, – kviečia Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo atstovė Rūta Ramanauskienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Klaipėdoje - padėkos vakaras kraujo donorams

Penktadienį, liepos 1 d.,  aikštėje šalia prekybos centro „Studlendas“ 16 val. prasidėsiančio renginio metu bus pagerbti apie 60 geros valios ...
2022-06-30
Skaityti daugiau

Koronavirusas, Svarbu

Šalyje - vėl COVID-19 atvejų rekordas, skiepys Klaipėdos „Akropolyje“

Šalyje pastaruoju metu fiksuojant rekordinius susirgimų COVID-19 skaičius Nacionalinis kraujo centras (NKC) ketvirtadienį, sausio 20-ąją, 12-17 val. visus norinčius skiepys ...
2022-01-20
Skaityti daugiau

Koronavirusas, Svarbu

Iki šiol - nematyti COVID-19 skaičiai: 6234 nauji atvejai per parą

Statistikos departamento duomenimis, antradienį šalyje patvirtinti 6234 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai – tai didžiausias paros rodiklis nuo pat pandemijos pradžios ...
2022-01-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This