Tilžės gatvė: ar užteks savaitės?

Svarbu, Transportas

Tilžės gatvėje besidarbuojantiems kelininkams neužteko net ir dviejų su puse papildomų mėnesių, kad jie padarytų tiek darbų, jog būtų įmanoma paleisti eismą šia viena svarbiausių uostamiesčio arterijų.

Iš pradžių tai ketinta padaryti rugsėjo 15-ąją, vėliau terminas nukeltas iki spalio 31 dienos, antrą kartą jis buvo pratęstas iki gruodžio 1-osios, tačiau penktadienį „plytos” vis dar draudė eismą rekonstruojama atkarpa. Pasak kelininkų, jei būtų geri orai, darbo liko 4 dienos, tad tikimasi eismą paleisti po savaitės.

Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda sakė, kad užvakar pas jį lankėsi rangovo – bendrovės „Lemminkainen Lietuva“ – atstovai ir paaiškino esamą situaciją.

„Pirminis asfalto sluoksnis yra 1,7 kilometro atkarpoje. Asfalto dar neturi apie 400 metrų atkarpa, esanti arčiau Jakų žiedo. Prašė, kad duotume dar porą savaičių darbams užbaigti. Technologinis procesas yra toks, kad jie negali dirbti nepertraukiamai – pirminis sluoksnis prieš dedant asfaltą turi džiūti iki 7 dienų, jie bando išsisukti su 3-4. O dabar nuolat lyja, šiandien sniegas atsirado. Nėra jokio pagrindo įtarti, kad rangovas dirba atsainiai. Jei atidarytume eismą, 400 metrų reikėtų važiuoti skalda, kuri galiu pakilti, suskaldyti automobilio stiklą. Be to, susiformuotų purvas. Tad pasitarus ir su merija buvo nutarta leisti užbaigti darbus. Formalus prašymas irgi turėtų būti, gal tai jau ir padaryta, bet ne jis yra esmė”, – sakė L. Dūda.

„Lemminkainen Lietuva“ statybos direktoriaus pavaduotojas Izidorius Brasas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad jei tik būtų gero oro, liko darbų 4 dienoms.

„Rytoj žada gerą, tai darbuosimės. Pirmadienį antradienį irgi ,jei nepasikeis prognozės, bet vėliau vėl žada prastus orus. Kitą savaitė turėtų pavykti užbaigti. Tik 400 metrų ruožas prie Jakų žiedo liko be asfalto dangos. Kai bus atsidarytas eismas, bus tik vienas sluoksnis asfalto, bet jis jau irgi užtikrins komfortišką važiavimą. Prašome labai dar pakentėti, nes orai labai nedėkingi mums”, – sakė I. Brasas.

Pačioje gatvėje sutikti kelininkai žurnalistui sakė, kad, jų nuomone, iki eismo atidarymo dar reikia 10 dienų.

Visi darbai turi būti baigti iki 2018 m. liepos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Kurgi tie valytojai?*

Visų nuskriaustųjų užtarėjas Spyglys dalinasi vienos miestietės laišku ir nuotraukomis, kurie jį pasiekė. „Per visur pasakoja, kaip miesto gatvės valomos. ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Miestas

Sudūlėjo Šiaurės prospekto požeminės komunikacijos (atnaujinta)

74 milijonus litų kainavusio Šiaurės prospekto dalyje nučiuožė šlaitai, o seniau nutiestoje jo atkarpoje jau susidėvėjo požeminės vandens nuotekų sistemos.  ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Paaiškėjo Arūno Tumos išminties šaltinis*

Klaipėdos miesto tarybos narys, net merą gebantis pastatyti į jam priderančią tarnautojo vietą, Spyglio mylimas Arūnas Tuma pastaruoju metu demonstruoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This