Krantinė Smiltynėje – nesėkmingas objektas

Svarbu, Uostas ir jūra

Praėjusių metų pabaigoje pradėta rekonstruoti nedidelė krantinė netoli Jūrų muziejaus, prie kurios švartuodavosi keltai, iki šiol dar neužbaigta, tad tiesioginių reisų į nauja ekspozicija masinančią įstaigą dar teks palaukti.

Kai krantinės nebuvo spėta rekonstruoti iki šiltojo sezono, tikėtasi, kad darbai bus baigti rugsėjį. Dabar jų pabaigos laukiama iki metų galo arba sausį.

Pradinė darbų kaina, kol nebuvo aptikta riedulių, siekė 812,4 tūkst. eurų su PVM. Papildomame įmonių susitarime rašoma, kad buvo iškelti 142 rieduliai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak Uosto direkcijos infrastruktūros direktoriaus Vidmanto Paukštės, dėl tokio vėlavimo kalti rieduliai – jų čia buvo rasta itin daug, nors tyrimų metu nebuvo pavykę tokių akmenų aptikti.

„Tai tikrai nesėkmingas objektas. Dėl tų riedulių teko ir papildomus darbus pirkti, išaugo sąmata. Tačiau jau tikrai darbų pabaiga yra arti. Statybos turėtų būti baigtos dar šiemet arba sausį. Tada jau bus tvarkomi popieriai, tačiau tokius objektus leidžiama naudoti ir jų nepridavus”, – sakė V. Paukštė.

„Smiltynės perkėlos” direktorius Darius Butvydas sakė, jog įmonė yra suinteresuota kuo greičiau vėl atidaryti tiesioginius keltų reisus į Jūrų muziejų ir delfinariumą, nes dabar iki jų plaukia tik mažieji laiveliai, o perkėla turi nelygiavertes konkurencijos sąlygas.

Ši 1978 metais statyta krantinė jau buvo avarinės būklės. 2010-aisiais čia buvo keičiamos tik dangos ir šiek tiek patvarkyta nuovaža.

Krantinę prie delfinariumo remontuoja Latvijos kompanija BMGS. Pradinė darbų kaina, kol nebuvo aptikta riedulių, siekė 812,4 tūkst. eurų su PVM. Papildomame įmonių susitarime rašoma, kad buvo iškelti 142 rieduliai. Rangovams papildomai bus sumokėta 30 tūkst. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Pasieniečių šuo išgelbėjo ruoniuką

Beveik kiekvienais metais per Velykų šventes į Lietuvos jūrų muziejų atvežami išsekę Baltijos pilkųjų ruonių jaunikliai iš pajūrio. Šventinėmis dienomis ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Peštynėse dėl pusės milijono Uosto direkcijos eurų - likviduojamos įmonės pergalė

Pirmos instancijos teismas priėmė sprendimą byloje, kurioje dvi uosto krantines rekonstravusi Latvijos įmonė norėjo gauti iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This