Į Klaipėdą atvyksta „Laiminguo“

Kultūra

Gruodžio 9 d., šeštadienį, 18 val. Klaipėdos etnokultūros centras (Daržų g. 10) kviečia į įdomų, išskirtinį  folkloro renginį – projektą „Laiminguo“.

Šis projektas užgimė 2013 metais kaip seserų – Agotos ir Dorotės Zdanavičiūčių – duetas. Nuo mažumės  muzikuojančios ir aktyviai koncertuojančios su grupe „Sen Svaja“ seserys nusprendė sukurti muzikinį duetą, kuris labiau būtų orientuotas į gyvosios archeologijos ir istorijos festivalius tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Šio dueto muzikinę programą sudaro ne tik lietuvių liaudies dainų ir sutartinių savitas pateikimas, bet ir kitų tautų tradicinė muzika ir jų jungimas su lietuviškuoju folkloru.

Muzikinės kompozicijos atliekamos dviem vokalais, būgnu, kanklėmis, kai kur naudojamas ir dambrelis. „Laiminguo“ yra pasirodęs ir Lietuvoje, ir užsienyje: Lenkijos eksperimentinės archeologijos festivalyje „Biskupin“, Norvegijos vikingų turgelių (Viking markets) metu, Čekijoje ir Vengrijoje muzikos festivaliuose. Taip pat bendradarbiaujama su skirtingų tautų šamanais, muzika gyvai skamba įvairių ritualų metu.

Nors dauguma kompozicijų yra gana ramios ir turinčios meditacinį poveikį, tačiau galima išgirsti ir gyvesnių bei energingesnių kūrinių. 2016 m. duetas išleido debiutinį albumą tuo pačiu pavadinimu „Laiminguo“.

Žodis ,,laiminguo“ – tai neįprasta, nunykusi laimės linkėjimo forma. Muzikantės tikėdamos tradicinės muzikos tyrumu ją atlikdamos klausytojams savaime linki laimės.

Grupė „Laiminguo“ save vis dar vadina projektu, nes užsiima ne tik koncertine veikla. Nuo 2016 m. lapkričio seserys pradėjo vesti „Sutartinių ratus“. Šią edukacinę ir dvasinę praktiką jos vadina lietuviškąja meditacija.

Tai dar vienas Etnokultūros centro vykdomo projekto ,,Etnoreidas“, iš dalies finansuojamo Lietuvos kultūros tarybos, renginys. Projektas nemokamas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This