Savivaldybei – dalies menininkų padėka

Kultūra

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad baigiantis 2017-iesiems, Klaipėdos – Lietuvos kultūros sostinės metams –ją pasiekė kultūrinės bendruomenės atstovų padėka. Jame menininkai šiuos metus vadina neeiliniais ir teigia, jog miestas parodė „iki šiol nematytą savo meninį veidą, o kultūrinių renginių gausa ir kokybė būtų papuošusi bet kurį Europos didmiestį“.

Anot laišką pasirašiusių kultūros bendruomenės atstovų, to nebūtų įvykę, jei miesto valdžia nebūtų parėmusi daugelio kultūrinių iniciatyvų.

Klaipėdos miesto merui bei kultūros sritį kuruojančiai komandai taip pat dėkojama už indėlį ir palaikymą siekiant buvusį Klaipėdos policijos pastatą pritaikyti kultūrinės bendruomenės poreikiams.

„Nepaisant biurokratinio ir administracinio skepsio, kai kurių pavienių asmenų tendencingo puolimo, mūsų vienerių metų pastangos nenuėjo veltui ir baigėsi pirmojo etapo sėkme: aukcionas sustabdytas ir miestas turi galimybę perimti pastatą. (…) Esame įsitikinę, kad su tokiu miesto valdžios palaikymu ir supratimu, mes sugebėsime kartu realizuoti mūsų ambicingus planus ir padovanosime miestui išskirtinį reiškinį, kuris taps miesto kultūros vizitine kortele“, – teigia iniciatyvinės grupės nariai Tomas Kiauka, Andželika Baroti, Agnija Šeiko, Remigijus Treigys, Goda Giedraitytė, Mindaugas Bačkus, Liutauras Kraniauskas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Kultūra, Svarbu

„Auksinių scenos kryžių" apdovanojimuose - klaipėdiečių triumfas (papildyta)

Tarptautinę teatro dieną, trečiadienio vakare, Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų ceremonijoje iš 17 nominacijų net 6 „Auksiniai ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Kultūrinė krizė: ministras žada kalbėtis su savivalda

Nuo praėjusio pavasario Klaipėdą valdantiems politikams nusprendus kardinaliai pakeisti kultūrinių projektų finansavimo tvarką ir taip sukėlus dalies kultūros bendruomenės nepasitenkinimą, ...
2024-01-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This