Už sugyventinės nužudymą – ilgi metai nelaisvės

Kriminalai ir nelaimės

Ketvirtadienį nuosprendį išgirdo  50- metis neringiškis Ramūnas Masaitis,  kuris iš pavydo nužudė savo sugyventinę. Klaipėdos apygardos teismas vyrui skyrė 13 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Byla buvo nagrinėjama uždaruose posėdžiuose, nes nužudymu kaltinamas neringiškis kartu buvo teisiamas ir už seksualinio pobūdžio nusikaltimus.

Teismas  praneša, kad moters mirtimi pasibaigęs konfliktas tarp sugyventinių kilo praėjusių metų vasarį Klaipėdoje, kai kurį laiką kartu negyvenusi pora ėmė aiškintis santykius dėl neištikimybės. Būdamas neblaivus ir apimtas pavydo neringiškis draugę smaugė, draskė, mušė į įvairias kūno vietas, taip pat ir į galvą. Be to, sumušta moteris patyrė ir seksualinę prievartą. Iš bylos medžiagos paaiškėjo, kad moteris nuo vyro fizinio smurto buvo nukentėjusi ir anksčiau.

Bylą nagrinėjusi Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija nusprendė, kad R. Masaičio kaltė dėl šeimos nario – sugyventinės – tyčinio nužudymo yra įrodyta ir kad būtent jis savo nusikalstamais veiksmais ją mirtinai sužalojo.  Apklausiamas savo kaltės dėl nužudymo neneigė  ir kaltinamasis, tačiau dėl seksualinio pobūdžio nusikaltimų neprisipažino ir pateikė savo versiją, kuri  prieštaravo byloje surinktiems įrodymams.

Kolegija, skirdama jam terminuoto laisvės atėmimo bausmę, įvertino atsakomybę lengvinančias aplinkybes: neringiškis visiškai pripažino savo kaltę dėl nužudymo ir nuoširdžiai gailėjosi, be to, bandė išvengti sunkesnių padarinių, nes gaivino nukentėjusiąją bei iškvietė medikus. Atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ta, kad nusikalstamas veikas jis padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio.

Ilgiems metams į pataisos namus siunčiamas nuteistasis turės atlyginti ir iš jo priteistą 50 000 eurų neturtinės žalos sumą bei atlyginti žalą Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Klaipėdos skyriui, proceso išlaidas valstybei.

Nuosprendis neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Girtas vyras smurtavo prieš taksistą

Klaipėdos regiono pareigūnai į areštinę uždarė girtą vyrą, kuris ne tik sumušė taksi vairuotoją, bet ir apgadino kitą automobilį bei ...
2021-01-09
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Neblaivus vyras į policiją atvyko vogtu automobiliu

Ketvirtadienį Klaipėdoje nutiko istorija, verta vagies nevykėlio prizo. Rytą į Klaipėdos apskrities policijos komisariatą Kauno g. procesiniams veiksmams atlikti dėl ...
2017-12-08
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ir 50-metė, ir 16-metis vairavo neblaivūs

Lyjant lietui vairuoti reikia itin atsargiai ir atsakingai, tačiau kai kuriems klaipėdiečiams tai nė motais – jie prie vairo savaitgalį ...
2017-11-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This