Sporto aikštynams – 7 milijonai

Sportas

Klaipėdos savivaldybė į prie mokyklų esančių sporto aikštynų atnaujinimą planuoja investuoti po 1,5 mln. eurų.

Savivaldybės tarybos kolegija penktadienį pritarė tokiai penkiametei stadionų atnaujinimo programai, tačiau nurodė, kad Savivaldybės administracija su švietimo bendruomene diskutuotų dėl programos prioritetų.

Šiuo metu jau yra sutvarkyta didžioji dalis „Vėtrungės“ gimnazijos, Prano Mašioto ir „Pajūrio“ progimnazijų sporto aikštynų, pradėtas „Versmės“ progimnazijos stadiono atnaujinimas, baigiamas Vytauto Didžiojo gimnazijos sporto aikštyno atnaujinimo techninis projektas.

Kitų švietimo įstaigų sporto infrastruktūra bus tvarkoma pagal parengtą atnaujinimo programą per ateinančius penkerius metus, pradedant nuo 2018-ųjų.

Savivaldybės administracija aiškina, kad darbų eiliškumas sudėliojamas įvertinus kelis faktorius: aikštynų techninę būklę, švietimo įstaigos ugdytinių skaičių, sporto mokyklų ar klubų, besinaudojančių mokyklos stadionu, auklėtinių skaičių, įstaigų, besinaudojančių vienu stadionu, skaičių.

Tačiau pristatydamas siūlymą miesto Tarybos Kolegijai Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pripažino, kad su švietimo bendruomene darbų eiliškumas įvairiuose objektuose išdiskutuotas nebuvo.

„Manau, kad įstaigų vadovams tikrai nėra taip skaudu, kas pirmas, antras ar trečias. Svarbu, kad būtų laikomasi to, kas parašyta”, – teigė jis.

„Nėra aiškiai eiliškumas apibrėžtas. Galbūt, jei mokykla pati pritraukia lėšų, reikia į tai atsižvelgti. Nepritariu tokiam eiliškumui, tikrai supykinsime bendruomenes. Reikia pirmiausia joms pristatyti”, – sakė S. Budino bendrapartietė, vicemerė Judita Simonavičiūtė.

Jos kolega, vicemeras Artūras Šulcas antrino, kad reikėtų tartis ir su aplink aikštynus esančiomis bendruomenėmis.

Tuo metu Kolegijos narys Valdemaras Anužis teigė, kad reikia galvoti ir apie naujas priemones.

„Beveik kasdien praeinu nuo Debreceno iki Smiltelės gatvių. Sportuojama ant pėsčiųjų takų, nes aikštynuose drėgmė, o ir kur sutvarkyta, ten irgi nesinaudojama. Taip kaip bus po tokių investicijų? Šaukiamųjų skaičius nuolat mažėja, nes vis daugėja įvairių sveikatos problemų. Esmė yra archajiškos fizinio lavinimo programos, tai bukumo įsikūnijimas. Jeigu geras oras, tai tris mėnesius geriausiu atveju panaudojami aikštynai. Manau, kad reikia dengtų aikštynų, yra įvairiausių sprendimų, kad ir pripučiamų. Čia būtų rimtos, prasmingos investicijos. Kosmetiniai sutvarkymai reikalingi, bet tikrai nereikia dirbtinių dangų”, – dėstė V. Anužis.

Nepaisant tokių diskusijų Kolegija pritarė siūlomai programai su atitinkamais „palinkėjimais”.

Preliminariai skaičiuojama, jog visiems suplanuotiems darbams įgyvendinti prireiks apie 7 mln. eurų: 2018-2021 metais galėtų būti investuojama po 1,5 mln. kasmet, o 2022 metais – 1 mln. Su detaliais planais galite susipažinti čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This