Klaipėdos rajono ūkininkams – Savivaldybės parama

Regionas

Kol nukentėję žemdirbiai laukia kompensacijų iš Europos Sąjungos, Klaipėdos rajono savivaldybė, anot jos pranešimo, ruošia projektą dėl liūčių padarytos žalos žemdirbiams, žemės mokesčio sumažinimo arba atleidimo nuo jo Savivaldybės biudžeto sąskaita.

Klaipėdos rajone, ūkininko ūkio registro duomenimis, yra 3886 ūkiai. Per šiuos metus į Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyrių kreipėsi 11 ūkininkų, kurie apdraudė 3695,97 ha pasėlių. Jiems apskaičiuota kompensacijos suma siekia 18293,41 Eur pagal Valstybės pagalbos taisykles ir 26516,21 Eur pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programą.

Anot Savivaldybės pranešimo, taip pat buvo gautos 2 paraiškos dėl apdraustų ūkinių gyvūnų. Pagal jas skirta 6540 eurų kompensacija. Skiriama papildoma parama ir bičių maitinimui reikalingam cukrui įsigyti. Dėl to į Savivaldybę kreipėsi 112 rajono bičių laikytojų, turinčių 3133 bičių šeimas. Numatoma parama bitininkams turėtų siekti apie 18 tūkst. Eur.

„Dėl patirtų derliaus nuostolių į Savivaldybę kreipėsi 113 žemės ūkio veiklos subjektų, ūkininkų. Iš deklaruotų žuvusių pasėlių labiausiai nukentėjo vasariniai rapsai, grikiai ir vasariniai kviečiai. Žuvusių arba nebegalimų nuimti rapsų plotai sudaro 284 ha, grikių – 234 ha, vasarinių kviečių – 208 ha. Bendras žuvusių 2017 metų pasėlių plotas 1233,69 ha. Turime informacijos iš 122 ūkių, kurie jau skaičiuoja nuostolius 2018 metų derliui. 2017 metų rudenį negalėjo būti pasėta arba pasėjus užmirko ir žuvo apie 4749 ha žieminių pasėlių, kurių plotus teks naudoti pavasarį vasarinėmis kultūromis”, – cituojama Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Šiais metais pievų atkurti ūkininkams nereikės

Europos Sąjungos žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryba pritarė Europos Komisijos (EK) priimtam deleguotojo reglamento papildymui, pagal kurį šiemet daugiamečių ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

ELTA

Seimas svarstys akcizo mažinimo naftos dujoms klausimą

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tvirtina, kad pirmadienį parlamente teikiamas Vyriausybės siūlymas mažinti akcizo suskystintosioms naftos dujoms (SND) tarifą iki 41 ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

Mums rašo

Kai atkurti tai, ką sugadinai, tampa „baudžiava“

Tokius protestus, kaip kad sausį Vilniuje suorganizavo ūkininkai, matome nedažnai. Džiaugiuosi, kad kiekvienas turime galimybę taikiai išreikšti savo poziciją ir ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This