Ketinama skaitmenizuoti kapines

Miestas, Svarbu

Ne vienas, ko gero, yra susidūręs su situacija, kai tenka blaškytis po kapines, norint surasti pažįstamo palaidojimo vietą.

Po metų kitų tai padaryti gali būti kur kas paprasčiau, dar net neišėjus iš namų – planuojama suskaitmeninti visų Klaipėdos kapinių kapavietes, kad jas galima būtų rasti net mobiliajame telefone.

Suskaitmeninus kapavietes, nebetektų blaškytis po kapines, ieškant pažįstamų palaidojimo vietų. Martyno Vainoriaus nuotr.

Tokį projektą uostamiesčio Savivaldybės administracijai penktadienį pristatė privati informacinių technologijų įmonė.

„Pati kapinių administracija jau naudojasi skaitmeninėmis sistemomis, registruoja mirusiuosius, žymi kapus ir panašiai,  tačiau mums, vartotojams, mirtingiesiems, kai reikia rasti pažįstamo kapą, yra gana sudėtinga“, – sakė pristatyme dalyvavęs vicemeras Artūras Šulcas.

Jo teigimu, Latvija šioje srityje yra toliau pažengusi, nei Lietuva, ji jau yra skaitmenizavusi apie trečdalį kapų ir kapaviečių.

„Mes išklausėme, kokios yra galimybės tai daryti, ir nusprendėme, jog šitokia paslauga žmonėms yra reikalinga, kad įvedus mirusiojo vardą, pavardę, jo gimimo metus būtų galima internete lengvai surasti kapą“, – sakė A. Šulcas.

Pasak jo, visas skaitmenizavimo procesas neturėtų būti labai brangus, skaičiuojama, kad vidutiniškai vienos kapavietės „perkėlimas“ į virtualią erdvę galėtų kainuoti apie 1 eurą.

Suskaitmeninti planuojama visas uostamiesčio kapines – ir dabar veikiančias, ir nebeveikiančias, t. y.  ir tas, kuriose jau nebelaidojama, bet yra ankstesnių palaidojimų.

Po pasitarimo, pasak vicemero, buvo pateiktas pasiūlymas šios paslaugos pirkimą įtraukti į kitų metų Savivaldybės administracijos veiklos planus, „nusimatyti šiek tiek pinigėlių, kad būtų galima pradėti šiuos procesus“.

Paslauga bus perkama konkurso būdu, o informacinių technologijų paslaugas teikiančiųjų, vicemero teigimu, yra daug, tad viliamasi, kad konkurencija turėtų sumažinti ir paslaugos kainą.

 

 

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

Nuomonės

Per kultūrą - nušleivotais milicininko batais ir kuvaldomis

Ten, kur, galbūt, buvo reikalinga mikrochirurgija, iš peties padirbėta kuvaldomis. O Klaipėdoje reziduojantiems ar planuojantiems įsikurti meno, kultūros kūrėjams duotas ...
2023-10-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This