„Neptūną” perleis verslui

Sportas, Svarbu

Antradienio vakarą įvykusio Klaipėdos „Neptūno” savininkės – Asociacijos Klaipėdos miesto krepšinio sporto klubas „Neptūnas“ – dalininkų surinkimo metu buvo priimtas sprendimas verslui perleisti 14 iš 20 klubo dalių.

Susirinkime, kuriame dalyvavo ir „Atviros Klaipėdos” žurnalistas, nuskambėjo frazės, kad pasiduodama šantažui, bet kitos išeities nėra.

Sprendimas perleisti didžiąją klubo dalį su tam tikromis sutartyje numatytomis sąlygomis buvo priimtas vienbalsiai.

Asociacijos dalininkų susirinkimas vyko gana emocingai, bet nuolat dominavo pasisakymai, jog klubą reikia gelbėti.

„Šiandien jau esame tokioje baloje, kad nebeišbrisime. Jei galėtume surinkti 100, 200 ar 300 tūkstančių, tada galėtume būti įtakingesni. Tačiau šiandien gelbėjimosi ratas yra tik vienas. Svarbu, kad „Neptūnas” būtų ir žaistų Klaipėdoje. Reikia tik kvalifikuotą dalių perleidimo sutartį pasirašyti, su saugikliais. Jei tik yra, kas nori gelbėti komandą, tegu gelbėja. Jau lapkričio 20 dieną yra pradelsti mokėti atlyginimai, o artėja gruodžio 20 diena”, – sakė vienas iš asociacijos dalininkų Valentinas Greičiūnas.

Susirinkime dalyvavęs klubo direktorius Artūras Žalys akcentavo, kad laiko ilgiems svarstymams nėra – šiuo metu klubo skola siekia 1,1 mln. eurų, iš kurių vien komandai reikia sumokėti 200 tūkst.

„Šiandien iš valdybos jau išėjo Arnoldas Šileika (Vakarų laivų gamyklos vadovas – autor. past.). Sausio 1-ąją reikės 250 000 paskolą Šiaulių bankui atiduoti. Yra pasiūlymas 14 dalių perleisti „Dauparų žuviai”, jei taip nebus, jis rytoj išeina ir inicijuoja bankroto bylą”, – sakė A. Žalys.

Išgirdus tokį pareiškimą, tarp dalininkų pasigirdo pasipiktinimo šūksnių, kad tai yra šantažas. Asociacijos valdybos prezidentas Artūras Jakubauskas taip pat pasidalino prielaida, jog klubą galbūt siekiama perimti dėl to, kad nebebūtų aiškinamasi dėl galimų nusikalstamų buvusio vadovo Osvaldo Kurausko veiklų.

„Perims, uždarys šį klubą, atsidarys naują pagal tą pačią licenciją ir dings visi ieškiniai”, – sakė jis.

Visgi vienbalsiai buvo priimtas sprendimas juridiniams asmenims pagal sutartį perleisti 14 iš 20 klubo (viešosios įstaigos), kurios vieninteliu dalininku dabar yra asociacija, dalių.

„Pasiduodame šantažui, nes kitos išeities nėra. Akivaizdu, kad Savivaldybės palaikymo neturime, ji – verslo pusėje”, – konstatavo vienas iš dalininkų Algimantas Želnys.

Kartu buvo sutarta, kad viena iš dalių perleidimo sąlygų turėtų būti įsipareigojimas padengti skolas, kurios asociacijai liko po to, kai ji išpirko iš kino Xia Songo jam priklausiusią kitą klubo dalį.

Dalininkai taip pat svarstė, ar galima kaip nors įpareigoti būsimus komandos savininkus išieškoti iš  buvusio vadovo O. Kurausko klubui galimai padarytą 1,3 mln. eurų žalą. Teigiama, kad Mokesčių inspekcija neturi duomenų už 2012-2015 metus, kokios buvo suteiktos paslaugos klubui, kad už jas buvo sumokėta tokia suma vienai agentūrai.  Asociacijos įpareigojimu kartu su teisininkais jau buvo surinkta visa reikiama medžiaga, tačiau dabar buvo nuspręsta palaukti, kokias išvadas padarys tyrimą atliekanti Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba.

„Atvirai Klaipėdai” pranešus žinią apie asociacijos dalininkų susirinkimo rezultatus, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo „Facebook” profilyje parašė, kad „šie dramatiški pokyčiai atveria visiškai naujas erdves ir klubo bei miesto bendradarbiavimo perspektyvoje ir daryti tai tarsi pradedant nuo balto popieriaus lapo”. 

Žinia, keliomis valandomis anksčiau ir jis, ir Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas „Atvirai Klaipėdai” buvo sakę, kad kol nesusitars klubo valdyba ir steigėjai (asociacija), tol Savivaldybė nesvarstys galimybės tapti klubo dalininke, kaip siūlė asociacija.

„Tai žinia, kurios kvapą užgniaužęs laukiau aš pats, o drauge su manimi ir gausus komandos fanų, draugų, esamų ir būsimų rėmėjų būrys. Tvirtai tikiu, kad šis sprendimas atveria naują puslapį daugiau nei pusę amžiaus istoriją skaičiuojančios komandos istorijoje. Istorijoje, kurią kūrėme drauge, istoriją, kuria neabejoju kursime drauge! Džiaugiuosi nuoširdžiai, kad stovint kone ant bedugnės krašto, paskutinę akimirką vis tik sveikas protas įveikė iš visų ribų išsiliejusias emocijas!” – savo profilyje rašė meras. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This