Ką daryti su lauko kavinėmis?

Verslas

Vasarą  tai – jauki vietelė kavai išgerti ar picai suvalgyti, o žiemą – gremėzdiški mediniai karkasai, tinkantys geriausi atveju tik kaip priebėga parūkyti. Taip tiek savo funkcijomis, tiek išvaizda skiriasi vasaros lauko kavinės, kurias savininkai nenaudojamas mieste palieka žiemoti.

„Dažnai tie karkasai tampa tik vieta parūkymui”,- sakė E. Mantulova, autorės nuotr.

Jau nebe pirmą  kartą apie šią problemą prabylantys Klaipėdos miesto valdžios atstovai atsakymų į klausimą, ką su šiais laikinų kavinių griaučiais daryti, aktyviai ieškojo ir šį trečiadienį, bet kol kas, pasirodo, jų nerado.

Klaipėdos miesto Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova „Atvirai Klaipėdai“ sakė: „Dar vis ieškome, kaip surasti optimalų sprendimą, kad mieste neliktų tų lauko kavinių, kurios iš tiesų nedirba, bet jų savininkai moka rinkliavą.“

Esą mėnesio įmoka už lauko kavinę yra nedidelė, tik 51 euras, todėl kai kurie verslininkai sudaro trijų metų sutartis ir rinkliavą moka ištisus metus, nors žiemą jų kavinės tampa tik „vizualine tarša“.

E. Mantulovos teigimu, tokia situacija piktina ir miesto Tvarkymo skyrių, ir miesto dailininką, ir pačius miestiečius. Valdininkė nežinojo, kiek konkrečiai tokių žiemojimui paliktų nenaudojamų kavinių uostamiestyje yra, bet sakė, kad „jų per visą miestą yra nemažai”, priminusi nuolat linksniuojamą  miesto centre esančią „Bambolą”.

Pasak E. Mantulovos, miesto valdžia riboti verslo nenori ir neketina, tačiau vienokius ar kitokius sprendimus dėl miesto nepuošiančių laikinųjų statinių  artimiausiu metu jai teks priimti.

O kol kas darbo grupė sutarė vienu klausimu – nuspręsta prailginti vasaros kavinių darbo laiką, sezoną pradedant skaičiuoti nuo balandžio 1 d. ir jį pratęsiant iki spalio pabaigos. Esą balandį jau būna pakankamai šilta, o ką bekalbėti apie bobų vasarą, kuri pajūry dažnai užsitęsia. Tačiau tam, kad būtų prailgintas  vasaros sezonas, dar savo įsakymu turės pritarti Savivaldybės administracijos direktorius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Ekskursija neįtikino politikų rekonstruoti Žvejų rūmus

Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitete pirmadienį pritrūko balsų, kad būtų pritarta sprendimo projektui dėl kultūros centro ...
2022-09-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Maitinimas švietimo įstaigose: pažeidimų skaičius - stulbinantis

Taip, išklausiusi pranešimą apie vaikų ir mokinių maitinimo organizavimą bei maitinimo kokybę Klaipėdos savivaldybės švietimo įstaigose, situaciją įvertino miesto Tarybos Kontrolės ...
2022-09-13
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Artūras Bogdanovas - kandidatas į Klaipėdos mero kėdę

Pirmadienį partijos „Vardan Lietuvos“ Klaipėdos skyriaus narių susirinkimas kandidatu į Klaipėdos miesto mero postą patvirtino Artūrą Bogdanovą. Be konkurencijos. Nors ...
2022-08-23
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This