Ateina žiema?

Orai

Ketvirtadienį Klaipėdoje iškritęs sniegas ilgiau neužsilaikys, tačiau kitą savaitę jau orai primins gruodį – taip galima būtų apibendrinti artimiausių dienų orų prognozę, kurią „Atvirai Klaipėdai” išsamiai pakomentavo Jūrinių prognozių grupės sinoptikė Judita Navašinskienė.

2016 -ųjų gruodis Klaipėdoje, Palmiros Mart nuotr.

Pasak sinoptikės, penktadienio naktis numatoma šiltesnė už ketvirtadienio dieną. Pietvakarių – pietų vėjas vis dar bus stiprokas, gūsiuose sieks iki 18 m/s. Naktį galimi mišrūs krituliai, naktį ir rytą kelius dengs plikledis. Dieną numatoma 3-5 laipsnių šiluma, nedideli mišrūs krituliai, vėjas po truputį ims rimti.

Šeštadienį pietų – pietvakarių vėjas dar labiau silpnės, sieks tik 6-11 m/s. Temperatūra naktį 1-3, dieną 3-5 laipsniai šilumos. Kritulių šeštadienį turėtų irgi mažėti.

Sekmadienio naktį numatoma šlapdriba ir sniegas, temperatūra jau bus minusinė, iki – 2, plikledis. Dieną kritulių pastebimai sumažės, nestiprus vėjas keis kryptį, pūs jau iš pietryčių, oras vės.

Pirmadienis, pasak  sinoptikės, bus dar vėsesnis: naktį vėl numatoma minusinė temperatūra, dieną ji irgi nepakils aukščiau +2 laipsnių. Dieną ir naktį numatoma nedidelė šlapdriba, sniegas. Vėjas pūs iš šiaurės, bet bus nestiprus, tačiau atpūs dar vėsesnį antradienio orą: naktį numatoma iki minus 3-4 laipsnių, dieną temperatūra laikysis apie 0. Kritulių antradienio dieną jau neprognozuojama.

Sinoptikė įspėja gyventojus ir vairuoti, ir vaikščioti atsargiai – artimiausiomis dienomis paryčiais kelius visur dengs plikledis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Vakarų Lietuvos keliuose - sniegas ir plikledis

Lietuvos automobilių kelių direkcija informuoja, kad dėl buvusio arba besitęsiančio snygio, pustymo bei susiformavusio plikledžio sudėtingesnės eismo sąlygos šį rytą ...
2024-01-20
Skaityti daugiau

Orai

Mažiausiai sniego - pajūry

Pasak Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos, per savaitgalį sniego danga daug kur šalyje bent truputį pastorėjo. Storiausia sniego danga pirmadienį buvo susidariusi ...
2024-01-15
Skaityti daugiau

ELTA

Vakarų Lietuvoje keliai išlieka slidūs, juos dengia plikledis

Penktadienio rytą eismo sąlygas keliuose sunkina snygis ir plikledis. Šiaurės vakarų Lietuvoje ir Rokiškio rajone – dėl snygio valstybinės reikšmės kelių ...
2023-12-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This