Gyventojai nepageidauja Karklės festivalio

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybėje tartasi dėl Karklės festivalio rengimo, nes Karklės kaimo bendruomenė oficialiu raštu išreiškė nepritarimą, kad festivalis vėl būtų rengiamas šioje pajūrio gyvenvietėje.

Anot Klaipėdos rajono savivaldybės pranešimo, UAB „Renginiai LT“ direktorius Darius Kalinauskas akcentavo, kad Lietuvoje ir užsienyje organizuojami festivaliai dažniausiai vyksta muziejuose, regioniniuose parkuose, kitose saugomose teritorijose, todėl Karklės kaimas šiuo požiūriu esą nėra išskirtinis. Organizatoriai priminė, kad prieš kiekvieną festivalį ir po jo yra organizuojami pasitarimai su įvairiomis institucijomis. Po šių metų festivalio
organizatoriai nusiskundimų iš karkliškių esą nesulaukė, o prieš organizuojant festivalį dar ir gavo Karklės seniūnaitės raštą, kuriame nurodoma, kad, atsižvelgiant į tai, jog anksčiau vykusių festivalių metų neturėta nusiskundimų, bendruomenė reiškia pritarimą festivalį organizuoti ir ateityje.

Vis dėlto organizatoriai pripažino, kad buvo padaryta ir keletas klaidų, kurios ateityje esą bus ištaisytos. Viena didžiausių problemų – transporto spūstys, kurios susidarė ir dėl rekonstruojamo Karklės kelio. Taip pat pagrindinę festivalio dieną gyventojai triukšmą girdėjo šiek tiek ilgiau nei buvo planuota. Taip pat žadama kempingus patraukti toliau nuo gyvenamųjų namų.

Karklės seniūnaitė Rasa Bučienė perdavė gyventojų prašymus daugiau neorganizuoti festivalio Karklėje arba organizuoti jį kitokia forma. Labiausiai, pasak seniūnaites, gyventojų netenkino triukšmo lygis, užkimštas įvažiavimas į Karklę ir ne festivalio teritorijoje švenčiantys asmenys, paliktos šiukšlės.

Karklės bendruomenės pirmininkas Arvydas Urbis išsakė pastabas dėl policijos ir saugos tarnybų darbo.

Policijos pareigūnai informavo, kad renginio organizatoriai buvo įrengę atskirą vietą pareigūnams. Jie pagyrė saugos kompaniją, kuri dirbo itin atsakingai ir operatyviai – į festivalio teritoriją nebuvo įleista 17 asmenų, turėjusių narkotinių medžiagų, visi jie pateko į areštinę.  Iš viso renginio metu užfiksuoti 32 nusižengimai, o tai, pasak pareigūnų, turint omenyje festivalio mastą, nedideli skaičiai.  Bendruoju pagalbos numeriu gautas tik vienas pranešimas iš gyventojų dėl per didelio triukšmo.

Gargždų atviro jaunimo centro direktorė Inesa Gaudutytė akcentavo, kad festivalyje galima dalyvauti daugybėje užsiėmimų. Jaunimo atstovė teigė, kad toks festivalis, vykstantis vieną kartą metuose, reikalingas rajono jaunimui, nes tai puiki galimybė pamatyti aukščiausio lygio atlikėjus už prieinamą kainą arti namų. Be to, jos manymu, festivalis saugesnis nei Klaipėdos mieste vykstanti Jūros šventė – teritorija aptverta, budi saugos tarnybos, policijos pareigūnai, nepilnamečiai įleidžiami tik su suaugusiųjų palyda.

Pasitarime dalyvavę rajono Tarybos nariai festivalio rengėjams turėjo pastabų dėl triukšmo bei ragino tiek organizatorius, tiek bendruomenę ieškoti bendrų sprendimų, kurie būtų priimtini visiems ir pabrėžė, kad tolerancija turi būti abipusė.

Pasak organizatorių, visada galima rasti kompromisų, galima riboti dalyvių skaičių, mažinti tolerancijos ribą triukšmui, trumpinti triukšmo laiką festivalio scenose. Organizatoriai tikino, kad patys lankėsi Karklėje ir apklausė vietos verslininkus, kurie teigė norintys, kad festivalis vyktų, nes tai ir jiems leidžia papildomai užsidirbti, o kai kurie bendruomenės atstovai pareiškė, kad festivalio rengimui neprieštaraujantys, tiesiog mano, kad jam reikėtų tam tikrų pokyčių. Taip pat buvo atkreiptas dėmesys ir į festivalio naudą bendruomenei: Karklės bendruomenė iš festivalio gauna finansinę paramą, bendruomenės nariams skiriama nemokamų bilietų į festivalį.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė ir direktorius Sigitas Karbauskis ragino bendruomenę ir festivalio organizatorius kalbėtis ir diskutuoti, kol bus prieita prie bendro sutarimo dėl festivalio rengimo bei ieškoti priežasčių, kaip festivalį surengti, o ne dėl ko jo atsisakyti.

Kol kas Karklės festivalio organizatoriai nėra pateikę prašymo dėl festivalio organizavimo 2018 m., tačiau jie tikino jau turintys beveik visų institucijų leidimus, reikalingus teikti prašymą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Vasario 16-osios proga - virtinė įvairių renginių

106-ųjų Lietuvos valstybės atkūrimo metinių minėjimui Klaipėdoje skirta renginių programa, kurioje ne tik tradicinės ceremonijos ar ritualai, šventiniai koncertai, bet ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

Miestas

Nominacija už metų darbą - verslininkui Augustinui Jankevičiui

Vasario 8 d. į pirmąjį posėdį rinksis šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Kolegija pasitarti dėl mero siūlymo apdovanoti už ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos universitete įteikti diplomai 33-iosios laidos absolventams

Klaipėdos universitetas (KU) pirmadienį išlydėjo dar vieną, jau 33-iąją, absolventų laidą. Šventiniame renginyje Klaipėdos koncertų salėje studijų baigimo diplomai įteikti ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This