Jūrininkų ligoninėje – nauji kūriniai

Kultūra

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje vėl surengta tradicinė Advento popietė „Ant gerumo sparnų“, į kurią ateinantys menininkai šiai gydymo įstaigai dovanoja savo kūrinius. Šiemet ligoninei 23 menininkai padovanojo 28 tapybos, grafikos, keramikos, medžio drožybos kūrinius.

Per 20 metų ligoninei 120 kūrėjų padovanojo 580 darbų, buvo išleisti du meno albumai.

Medikų ir menininkų draugystė prasidėjo atsitiktinai, po dailininkės Sofijos Kanaverskytės vizito ligoninėje, kur tuščios palatų sienos, paciento akimis žiūrint, jai pasirodė per daug liūdnos. Dailininkės iniciatyva gimė akcija „Menininkai – pacientams“, kuri per du dešimtmečius pakito savo pavadinimu, bet ne esme.

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus naujoji pirmininkė Neringa Poškutė–Jukumienė džiaugėsi tokia ilgaamže draugyste ir dailininkų entuziazmu.

„Trečias draugystės dešimtmetis prasideda. Štai jums idėja Lietuvai“, – sakė N. Poškutė–Jukumienė, pasirašydama naują bendradarbiavimo su Klaipėdos jūrininkų ligonine sutartį.

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje yra sukaupta didžiausia Klaipėdos krašto menininkų darbų kolekcija, o įstaiga juokais vadinama labiausiai lankoma meno galerija šalyje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sveikata

Traukiasi Jonas Sąlyga

„Šiandien Klaipėdos universiteto ligoninės generaliniam direktoriui įteikiau prašymą atleisti mane iš filialo „Jūrininkų ligoninė” direktoriaus pareigų. Nors mano kadencija dar ...
2023-11-27
Skaityti daugiau

Mums rašo

Atviras laiškas dėl Kultūros ir meno tarybos naikinimo

Šiuo atviru laišku uostamiesčio kultūros institucijos ir kūrėjai nori išreikšti susirūpinimą dėl Klaipėdos miesto mero Arvydo Vaitkaus iniciatyvos Klaipėdos mieste ...
2023-09-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This