Užderės šviesoforinių perėjų

Svarbu, Transportas

Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija pritarė, kad Baltijos prospekto atkarpoje tarp Šilutės plento ir Taikos prospekto atsirastų net trys šviesoforais reguliuojamos pėsčiųjų perėjos. Dar po vieną tokią, kai raudonas signalas įsijungia paspaudus mygtuką, atsiras Taikos prospekte, ties „Viados” degaline, ir Šilutės plente, ties „Klaipėdos energija”.

Taip pat nutarta pritarti siūlymui įrengti saugumo salelę Liepų gatvėje ties Savivaldybe ir apšviestą perėją naujai suformuotoje gatvėje, jungiančioje Baltijos prospektą su Naikupės gatve.

Siūlymas Baltijos prospekte panaikinti arčiausiai Šilutės plento esančią perėją, o kitose trijose įrengti šviesoforus (esančią arčiausiai Taikos prospekto dar numatoma ir šiek tiek perkelti), sukėlė nemenką diskusiją.

Pagal teisęs aktus tokio tipo gatvėje nereguliuojamų perėjų, kokios yra dabar, iš viso negali būti.  Tačiau Savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas sakė esantis kategoriškai prieš, kad magistralinėje gatvėje atsirastų net trys šviesoforai. O miesto Tarybos narys Audrius Vaišvila siūlė ne perėją perkelti, o lėšas skirti požeminei Taikos ir Baltijos prospekto perėjai rekonstruoti. Visgi dauguma komisijos narių nubalsavo už pasiūlytą sprendimo variantą.

Buvo pritarta ir siūlymui panaikinti Šilutės plente, ties Baltijos žiedu, priešais „Klaipėdos pieną” esančią perėją, o ties „Klaipėdos energija” esančioje perėjoje pastatyti šviesoforą. Tokia pati transformacija bus atlikta ir Taikos prospekte, ties „Viados” degaline.

Komisija po svarstymo, kas būtų geriau – iškilioji perėja ar saugos salelė Liepų gatvėje ties Savivaldybės pastatu, pasirinko antrąjį variantą. Čia, beje, trečiadienį automobilis partrenkė pėsčiąją, tad būtinybe įrengti didesnes saugumo priemones neabejota.

Komisijos nariai palaimino ir Olimpijos seniūnaičio Egidijaus Vaitkevičiaus prašymą įrengti iškiliąją apšviestą perėją ties Baltijos pr. 105 ir 107 namais, nes šį rudenį privažiuojamuoju keliu sujungus Baltijos prospektą ir Naikupės gatvę čia itin suintensyvėjo eismas.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išpuoliai prieš trispalves tęsiasi

Policija pranešė, kad naktį į pirmadienį, apie 1.50 val., Klaipėdoje, prie Baltijos pr. 36-ojo namo, ant šaligatvio rasta valstybės vėliava. ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pavogęs automobilį toli nenuvažiavo

Antradienį, apie 14.27 val., policija gavo pranešimą, kad Klaipėdoje, Baltijos pr., iš stovėjimo aikštelės dingo 3000 eurų vertės automobilis „VW ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dėl „furų" sutramdymo - kritikos rimbai Uosto direkcijai

Bendrovės „DFDS Seaways” prašymas leisti trims elektriniams vilkikams važiuoti pirmyn ir atgal Minijos gatve, tarp Baltijos pr. ir Kalnupės gatvės, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This