Baseinas – arenos valdytojams

Svarbu, Verslas

Jei iki šio ketvirtadienio bus sulauktas teigiamos Finansų ministerijos išvados, Klaipėdos miesto taryba galės svarstyti koncesijos sutartį, pagal kurią „Švyturio” areną ir Kauno „Girstučio” baseiną valdantiems verslininkams 15-ai metų būtų perleistas baigiamas statyti Klaipėdos baseinas.

Savivaldybės administracijos atstovai susiderėtas sąlygas vadina labai palankiomis.

Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio teigimu, susidomėjimą koncesija rodė keletas verslo subjektų, tačiau pasiūlymą pateikė vienintelis konsorciumas, kurį sudaro UAB „Vakarų infrastruktūra“ ir „Sporto infrastruktūra“.  Konsorciumas baseinui valdyti steigtų atskirą įmonę.

„Susiderėta dėl galutinio sutarties projekto, kuriam dabar reikia miesto Tarybos pritarimo. Pirminis miesto Tarybos patvirtintas projektas nebuvo kardinaliai keistas, padaryti tik neesminiai pakeitimai. Verslininkai siūlė mažinti sutarties įvykdymo garantiją, bet toks pageidavimas buvo atmestas ir liko 100 000 eurų suma. Taip pat buvo paliktas reikalavimas drausti 7,5 milijono eurų sumai civilinę atsakomybę vienam įvykiui, nors buvo noras mažinti šią sumą. Jei nė vienas draudikas nedraustų tokiais sumai, tik tada būtų galimybė mažinti sumą”, – miesto Tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto nariams aiškino E. Simokaitis.

Pasak jo, Savivaldybė įsipareigotų iš koncesininko per metus nupirkti apie 13 000 valandų laiko baseine antrokų mokymui plaukti, senjorų rinktinei, neįgaliesiems ir kt. Tai būtų vienintelis mokėjimas koncesininkui, kuris pats turėtų išlaikyti visą infrastruktūrą savo lėšomis.

Tiek E. Simokaitis, tiek komiteto narys Saulius Liekis tikino, kad Savivaldybei pasiūlyta kaina – 14 Eur/val. už takelį yra labai gera, nes Kaune ji siekia 26 eurus.

„Manome, kad derybos pavykusios”, – teigė E. Simokaitis, kurio žiniomis baseinas turi būti atiduotas eksploatuoti iki kovo vidurio.

Specialisto teigimu, verslininkai norėjo, kad pasibaigus 15 metų koncesijos laikotarpiui sutartį būtų galima pratęsti, tačiau Savivaldybė paliko sąlyga, kad bus skelbiamas naujas konkursas.

2015 m. įsteigtas bendroves „Vakarų infrastruktūra” ir „Sporto infrastruktūra” valdo vienintelis akcininkas – UAB „Infrastruktūra LT”. Pastaroji turi du akcininkus – po 50 proc. akcijų valdo Vitalijus Kuodis ir Paulius Baltrėnas.

„Švyturio” arenos koncesininkės – UAB „Klaipėdos arena” savininkai yra tie patys V. Kuodis ir P. Baltrėnas, valdantys po 24 proc. bendrovės akcijų ir UAB „Klaipėdos infrastruktūra” (52 proc. akcijų), kurios vienintelis akcininkas yra „Infrastrutūra LT”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje rasis paliatyviosios pagalbos vaikų dienos centras

Neilgai trukus sunkūs ligoniai savo namuose turėtų sulaukti didesnės medicininės pagalbos bei geresnės priežiūros. Palengvinimo, rūpinantis sunkiai sergančiais vaikais, gali ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino statybų istorija: STT plaunasi rankas 

Nors bylą dėl Klaipėdos baseine palikto broko išnagrinėjęs teismas priėmė atskirą nutartį, kuria Klaipėdos apygardos prokuratūrai pranešė, jog atsakingų asmenų ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This