Naglis Puteikis prieš teismą nestos

Politika, Svarbu

Apeliacinis teismas neskundžiamu sprendimu antradienį patvirtino, kad baudžiamasis procesas Klaipėdoje išrinkto Seimo nario Naglio Puteikio atžvilgiu privataus kaltinimo byloje dėl šmeižto yra nutrauktas teisėtai.

Parlamentarą į teismą buvo padavusi Kristina Apanavičiūtė-Sulikienė, tvirtinanti, kad prieš kelerius metus savaitraštyje „Laisvas laikraštis“ Seimo narys apšmeižė jos tėvą ir sumenkino jos pačios reputaciją. Moteris prašė paskirti jam įstatymu numatytą bausmę ir priteisti 15 000 eurų neturtinės žalos bei bylinėjimosi išlaidas. Tačiau Seimas jau du kartus nesutiko panaikinti N. Puteikio neliečiamybės, tad byla buvo nutraukta.

Vilniaus apygardos teismas lapkričio 13 d. nutartimi nutarė nutraukti procesą, nes nebuvo gautas Seimo sutikimas patraukti N. Puteikį baudžiamojon atsakomybėn.

K. Sulikienė Apeliacinio teismo prašė panaikinti tokią nutartį, nes jis esą neišnaudojo visų teisėtų ir leistinų galimybių N. Puteikio neliečiamybei atimti. Moters nuomone, tai buvo galima padaryti tarp 2016 m. lapkričio 10 ir 14 dienos, kai savo kadenciją baigė 2012 m. išrinktas Seimas, o naujasis dar nebuvo susirinkęs į pirmąjį posėdį.

„Kol N. Puteikis. nespėjo prisiekti ir neturėjo teisinės neliečiamybės, apygardos teismas turėjo iškelti jam baudžiamąją bylą”, – tvirtino skundo autorė.

Pasak jos, Vilniaus teismas šia galimybe nepasinaudojo ir net nebandė stabdyti N. Puteikio priesaikos procedūros, su prašymu kreipdamasis į Konstitucinį Teismą, nesikreipė į prezidentę ar Vyriausiąją rinkimų komisiją, kurios esą turi galią atimti Seimo nario neliečiamybę tarp Seimo sesijų.

Visgi Apeliacinio teismo teisėjas Linas Žukauskas konstatavo, kad toks skundas yra atmestinas.

„Seimo narys baudžiamojon atsakomybėn gali būti traukiamas tik Seimo sutikimu”, – konstatuojama sprendime.

Pabrėžiama, kad tiek 2012-2016 metų kadencijos Seimas 2016 m. birželio 9 d. balsavimu, tiek naujai išrinktas Seimas 2017 m. spalio 12 d. balsavimu nedavė sutikimo patraukti N. Puteikio baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

Ši nutartis įsigalioja nuo jos priėmimo dienos ir yra neskundžiama.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Petras Gražulis vadovaus Donaldo Trumpo rinkiminiam štabui Lietuvoje

Iš Seimo narių per apkaltą pašalintas Gargžduose išrinktas Petras Gražulis praneša kartu su Amerikos lietuvių bendruomene, remiančia kandidato į JAV ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Byloje dėl šmeižto ant menčių paguldė tik vieną konservatorių

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, siekęs, kad buvusių tarybos narių konservatorių Rasos Petrauskienės ir Alfredo Šiaulio teiginiai apie ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla – lyg vaikų darželis

Dar 2019-ųjų pavasarį Klaipėdos savivaldybės pradėtas bylinėjimosi procesas dėl naujojo baseino broko persikels ir į 2024 metus. Tai paaiškėjo po ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This