Darbuotojams motyvuoti – 2,3 mln. eurų

Miestas

Tokią papildomą pinigų sumą per ateinančius metus planuojama skirti socialiniams darbuotojams, muziejininkams, bibliotekininkams ir kitiems uostamiesčio savivaldybės biudžetinių įstaigų darbuotojams, išskyrus LR Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatyme numatytas išimtis, praneša Klaipėdos miesto savivaldybė.

„Dėl motyvacinės sistemos diegimo Klaipėdos biudžetinėms įstaigoms ateinančiais metais numatoma skirti 7-iais procentais didesnį darbo užmokesčio fondą. Toks padidėjimas leis įstaigų vadovams motyvuoti gerai ir labai gerai dirbančius darbuotojus, nes būtent jiems prisidės papildoma atlyginimo dalis. Pirmieji biudžetinių įstaigų darbuotojų veiklos vertinimai numatomi neatidėliojant – jau po naujųjų metų“, – pranešime cituojamas miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatyme įtvirtinta, kad kintamoji atlyginimo dalis turi būti numatoma labai gerai ir gerai įvertintiems darbuotojams, o prasčiau įvertintiesiems ši papildoma algos dalis nepriklauso. Kintamasis algos dydis, atsižvelgiant į veiklos rezultatus, bus numatomas metams. Konkrečius dydžius pagal įstatymo nurodytas procentinių išraiškų ribas turi nusistatyti pačios biudžetinės įstaigos savo darbo apmokėjimo sistemose. Labai gerai įvertintiems darbuotojams pagal įstatymą gali būti numatoma ne tik kintamoji atlyginimo dalis, bet ir vienkartinė premija, neviršijanti pareiginės algos pastoviosios dalies dydžio.

Vadovų paskatinimą svarstys Taryba

Panaši sistema galios ir Klaipėdos biudžetinių įstaigų vadovams. Jų darbo apmokėjimo sistemos aprašas bus teikiamas svarstyti uostamiesčio Savivaldybės tarybai. Apraše numatoma, kad labai gerai įvertintiems vadovams metams turi būti skiriama kintamoji atlyginimo dalis, kurios dydis – ne mažiau kaip 10 procentų pareiginės algos pastoviosios dalies, gali būti skiriama ir vienkartinė premija. Tuo metu gerai įvertintiems vadovams numatoma skirti kintamąją dalį, ne mažesnę kaip 5 procentai pastoviosios dalies dydžio. Prasčiau įvertintiems vadovams kintamoji dalis nebūtų skiriama.

Po naujųjų metų atlyginimų pokyčius pajus ne tik gerai ir labai gerai įvertinti biudžetinių įstaigų darbuotojai. Atlyginimų dydžiui įtakos turės ir šalyje padidintas pareiginės algos bazinis dydis, neapmokestinamasis pajamų dydis bei minimali mėnesinė alga, praneša Savivaldybė.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This