„Neptūno” sostų karai

Svarbu, Temos

Antradienį vakarą įvykęs „Neptūno” savininkų – asociacijos Klaipėdos miesto krepšinio sporto klubas „Neptūnas” – prezidento pakeitimas įnešė dar vieną atspalvį į šią aistrų pilną pastarųjų savaičių epopėją.

Pareigų netekęs Artūras Jakubauskas mano, kad, ko gero, buvo atstatydintas neteisėtai, tačiau kol kas sako norintis pailsėti ir tikina, kad esminis jo siekis – nepadaryti nieko blogo pačiam klubui.

Tuo metu naujasis asociacijos vadovas Giedrius Vasilkevičius teigia, kad dėl klubo ateities bus kalbamasi su senaisiais rėmėjais ir mano, kad „viskas bus gerai”.

Krepšinio klubo direktoriaus pareigose likęs Artūras Žalys savo ruožtu viliasi, jog senieji rėmėjai dar turi kantrybės, nes neaiškumų dėl klubo akcijų (dalių) esą vis dar yra.

„Neaiškumų dar yra”

A. Žalys „Atvirai Klaipėdai” pasakojo, kad antradienį, apie 17 val., buvo pakviestas į asociacijos dalininkų susirinkimą, kurį sušaukė iniciatyvinė dalininkų grupė.

„Klausimas buvo vienintelis – dėl Jakubausko ir naujo prezidento, nes nei penktadienį, nei pirmadienį nebuvo jokių žinių apie žadėtuosius naujus rėmėjus. Situacija buvo tiesiog nevaldoma”, – sakė A. Žalys.

Pašnekovas sakė sulaukęs dalininkų patikinimo, kad jis tebėra klubo direktorius. A. Žalys taip pat sakė supratęs, jog lieka galioti ankstesnis dalininkų sprendimas 14 iš 20 „Neptūno” klubo (viešosios įstaigos) dalių perleisti rėmėjams.

„Dabar bus kalbamasi su buvusiais rėmėjais, bet sunku pasakyti, kaip viskas klostysis, nes su jais buvo negražiai pasielgta – tai prašo, tai neprašo… Taip pat iki šiol nesuprantu, priklauso asociacijai dalis akcijų, už kurias prašoma pinigų, ar nepriklauso. Neaiškumų dar yra. Visgi Vasilkevičius man atrodo rimtesnis nei Jakubauskas”, – teigė A. Žalys.

Pašnekovas sakė nuo ketvirtadienio vakaro nieko nedaręs, nes vieni jam sakė, kad jis vis dar yra klubo direktorius, kiti – kad ne.

„Nenorėjau nieko pasirašinėti, kad po to nebūčiau apkaltintas įgaliojimų viršijimu. O dabar jau bus galima kibti į darbus”, – sakė direktorius.

„Viskas bus gerai”

Naujasis asociacijos vadovas Giedrius Vasilkevičius „Atvirai Klaipėdai” patvirtino, kad dalininkų susirinkimas buvo sušauktas iniciatyvinės grupės. Jis sakė buvęs pakviestas sudalyvauti joje ir prisijungė.

„Klausimas pagrinde iš tiesų buvo tik dėl asociacijos prezidento, o vėliau buvo kalbama apie tolesnius veiksmus. Toliau viskas bus gerai”, – sakė G. Vasilkevičius.

Jis tikino, kad ketvirtadienį bus susitinkama su ir Klaipėdos meru, ir su LKL atstovais. Esą bus kalbamasi su senaisiais rėmėjais.

„Sprendimas dėl iš 14 dalių perleidimo tebegalioja. Žalys tebėra klubo direktorius”, – reziumavo pašnekovas.

„Dar ne viskas”

Oficiali „Neptūno” klubo svetainė antradienio vakarą pranešė, kad „už A. Jakubausko nušalinimą nuo minėtų pareigų balsavo 11 iš 16 asociacijos narių, 4 susilaikė ir 1 narys pasisakė prieš”.

Tačiau A. Jakubauskas (bcneptunas.lt nuotr.) „Atvirai Klaipėdai” teigė, kad šiek skaičiai yra netikslūs.

„Dalyvavo 13 asociacijos dalininkų ir Žalys. Jis anksčiau buvo pakviestas į asociaciją, tačiau valdybos sprendimu praėjusią savaitę buvo iš jos atšauktas. Už mano atstatydinimą balsavo Saulius Vilkas, Greičiūnas, Ercius, Kulertas ir Kaupys, sakęs, kad turi dar du įgaliojimus, tačiau jų man taip ir neparodė, nes ir posėdžiui jau pirmininkavau nebe aš. Ercius protokolavo ir surašė taip, kaip surašė”, – sakė A. Jakubauskas.

Paklaustas, ar neketina skųsti tokio galimai neteisėto sprendimo, jis sakė, kad pirmiausia reikia pailsėti, o ir šventės jau visai šalia.

„Tikrai dar ne viskas. Tačiau esminis dalykas yra tai, kad nenoriu nieko blogo „Neptūnui” padaryti. Kita vertus, nežinau, ką dar galima padaryti kartu su tokiais žmonėmis, kurie neatsako į klausimą, ką aš blogo padariau? Sako, kad netinku Savivaldybei, bet ar čia grožio konkursas? Išgryninome visas vagystes, bet toliau kažkodėl aklai stumiamas tik Savivaldybei palankus verslas, nors nieko daugiau nebuvo pasiūlyta – tik 55 000 už dalis, ir jokių įsipareigojimų, jokios klubo vizijos. Tinka ir tai, kad Žalys taip ir neatsakė apie negautas išpirkas už Girdžiūną ir Butkevičių”, – sakė jau buvęs asociacijos vadovas.

Jis sakė kėlęs ir klausimą apie varžybų bilietų lėšas.

„Pigiausias bilietas kainuoja apie 12 eurų. Tai per 30 varžybų galima surinkti 1,8 milijono eurų ir atsiskaičius su arena algas mokėti. Bet į tai irgi kažkodėl nenorima gilintis”, – sakė A. Jakubauskas.

Pašnekovas teigė, kad jo surasti investuotojai pasipiktino tokiu nesąžiningumu.

„Prieš mokant algas žaidėjams buvo susitarimas dėl Žalio. Tai vėliau jie jau sakė, kad asociacija pirmiausia viduje susitartų, nes skaitė dalininkų pasisakymus. Nežinau, kaip jie elgsis toliau. Viešumo kol kas jie tikrai nenori, nes tenka dirbti su įvairiomis instancijomis”, – sakė A. Jakubauskas, likęs asociacijos valdybos nariu.

Kito kelio nebebuvo?

Stasys Kaupys tikino, kad iš tiesų turėjo du įgaliojimus balsuoti.

„Man juos parašė Pancerovas ir Kazilionis. Kodėl juos turėjau rodyti Jokubauskui? Atidaviau Erciui, kuris rašė protokolą”, – „Atvirai Klaipėdai” sakė S. Kaupys.

Jis teigė balsavęs už A. Jakubausko atstatydinimą, „nes kito kelio nebuvo”.

Panašiai su „Atvira Klaipėda” kalbėjo ir kitas asociacijos dalininkas Algimantas Želnys, balsuodamas dėl A. Jakubausko likimo susilaikęs.

„Taip, prezidentas surado apie 160 000, kuriais buvo sumokėtos algos, padengta skola iš už kino išpirktas klubo akcijas, tačiau jis taip ir nepaaiškino, kas tie investuotojai, kokie jų planai. Jei būtų suvedęs juos bent su pora asociacijos valdybos narių, tokio balsavimo nebūtų buvę. Kai žmogus balsuoja „už” ar „prieš”, jis aiškiai žino, ką daro. Aš neturėjau informacijos, tad balsuodamas susilaikiau. Tačiau akivaizdu, kad prezidentą, esant tokiai situacijai, jau reikėjo keisti”, – sakė A. Želnys.

Kartu jis akcentavo, kad asociacija dabar, jo nuomone, yra neįgali.

„Prezidentas nuimtas. O kas toliau? Apie tai nebuvo kalbėta. Informacijos nebereikia? Užtenka 30 bilietų, kaip kalba tos iniciatyvinės grupės vadovas Valentinas Greičiūnas? Bus labai įdomu stebėti, kas bus toliau. Dabar užgiedojo, kad viską dėlios LKL ir Savivaldybė. Sakiau, kad čia nonsensas. Greičiūnas sutiko, bet vis tiek daroma taip. Iki šiol Savivaldybė sakė, kad nei ji pati, nei kuri nors jos įmonė negali suteikti laidavimo paskolai. Jei dabar tai bus padaryta, bus akivaizdu, kad viskas buvo daroma tam, kad patrauktų nereikalingus žmones, atskleidusius tuos, kurie ir privedė klubą prie tokios situacijos”, – teigė A. Želnys.

Šviesa tunelio gale?

Trečiadienio vidurdienį su „Atviros Klaipėdos” žurnalistu kalbėdamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas patvirtino, kad jau įvyko susitikimas su naujuoju asociacijos prezidentu bei LKL prezidentu Remigijumi Milašiumi ir generaliniu direktoriumi Romualdu Brazausku.

„Ir mums, ir Milašiui bei Brazauskui buvo svarbu iš pirmų lūpų išgirsti apie vakarykščius pokyčius. Senuosius rėmėjus atstovaujantis ponas Sigitas patikino, kad neatsisako prisiimti anksčiau išsakytų įsipareigojimų. Dabar svarbiausia viską apiforminti kuo operatyviau, bet teisiškai tvarkingai, atliekant visas būtinas procedūras. Noriu tikėti, kad visi šiandien išsiskirstėme jau matydami šviesą tunelio gale”, – sakė meras.

1 Comment

  1. Anonimas

    Va kur esmine fraze, ” tartasi su senaisiais remejais”. Klubas jau metus važiuoja su įdirbiu ir ” senaisiais remejais”, kuriuos atvedė ilgametis direktorius Kurauskas. Susitelke, kad nuverst ir nepasidalina kedes ir valdzios.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This