Skundžiasi mažomis algomis

Miestas, Svarbu

Ketvirtadienio rytą į posėdį einančius uostamiesčio tarybos narius pasitiko Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centro socialinės darbuotojos, laikiusios plakatus, kuriais priminė apie mažus ir diskriminuojančius jų atlyginimus.

Skaudančiu klausimu centro atstovės pasisakė iš „Klaipėdiečių tribūnos”.

Savivaldybės administracijos atstovai sako, kad artimiausiu metu bus atliekami skaičiavimai, kiek reikėtų lėšų algoms didinti.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Minėtojo centro profsąjungos „Solidarumas” pirmininkė ir socialinė darbuotoja Roma Martinkevičienė priminė, kad šiemet buvo priimtas Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymas, pagal kurį kiekviena įstaiga nustatė darbo apmokėjimo sistemą.

„Daugelyje savivaldybių dėl to atlyginimai socialiniams darbuotojams kilo apie 100-150 eurų, tačiau Klaipėdos savivaldybės išlaikomiems socialiniams  darbuotojams, jų padėdėjams nekilo arba kilo labai neženkliai”, – sakė R. Martinkevičienė.

Ji pateikė pavyzdžius, kad Kretingoje socialinio darbuotojo alga neatskaičius mokesčių siekė 670 eurų, o padėjėjo – 427. Vilniuje atitinkamai 702 ir 505 eurai, Gargžduose socialinio darbuotojo alga – 715 eurų.

„Šeimos ir vaikų gerovės centro socialinio darbuotojo didžiausia alga siekia 585,5 euro, kai turimas 10 metų darbo stažas ir vyresniojo socialinio darbuotojo kategorija, o padėjėjo – 399, kai turimas 23 metų darbo stažas”, – dėstė darbuotoja.

Ji akcentavo ir nelygybę, kuri atsiranda dėl skirtingų centro biudžeto, kai dalis darbuotojų finansuojami iš valstybės, o dalis iš Savivaldybės biudžeto. Valstybės biudžeto finansuojamiems darbuotojams lapkritį algos didėjo 15 proc., tad dabar analogišką išsilavinimą bei patirtį turinčių darbuotojų algos šiame centre skiriasi iki 178,79 Eur.

Moteris atkreipė dėmesį į tai, kad socialinių darbuotojų algoms didinti galima panaudoti sutaupomas socialinės paramos lėšas.

„Nebegalime taikstytis, pribrendome pasakyti garsiai: socialiniai darbuotojai turi gauti orų, teisingą ir pragyvenimą užtikrinantį atlygį. Reikalaujame, kad darbuotojai nebūtų supriešinami ir reikalaujame vienodų koeficientų”, – sakė R. Martinkevičienė.

Savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė teigė, kad jau yra gautas Savivaldybės administracijos direktoriaus pavedimas ir iki sausio vidurio turėtų būti atlikti skaičiavimai.

„Iš tiesų valstybės nustatyti koeficientai sukūrė susipriešinimą”, – sakė A. Daujotienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Lietuvos bankas: vartotojų perkamoji galia stiprės, bet įmonių galimybės ir toliau taip sparčiai didinti darbo užmokestį senka

Anot Lietuvos banko, daugiau nei dvejus metus sąstingio kaustomai šalies ekonomikai šiemet gyvybės įpūs sparčiau už kainas didėjantis darbo užmokestis, ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Veidai

Saulius Liekis: „Gydome socialines problemas“

Visuomenėje susiformavęs stereotipas – ligoninėje žmogų gydo, o jo socialinės problemos sprendžiamos kitur. Tačiau būtent gydymo įstaigose dirbantys socialiniai darbuotojai ...
2022-10-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Sutarimu su savivaldybe pasikliovę melnragiškiai liko be už savo lėšas atnaujintų sporto aikštelių

Melnragės bendruomenė, dar 2020-ųjų vasarą iš Klaipėdos savivaldybės raštiško susitarimo forma gavusi leidimą atnaujinti sporto aikšteles Aušros gatvėje, prie būsimų ...
2022-05-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This