Išmokos vaikams – nuo sausio 1 d.

Miestas

Klaipėdos savivaldybė informuoja, jog nuo naujųjų metų keičiasi išmokų, skiriamų už vaikus, tvarka.

Nuo 2018 m. sausio 1 d. universalią išmoką vaikui gali gauti nuo gimimo dienos iki 18 metų ir vyresni vaikai, jeigu jie mokosi pagal bendrojo ugdymo programą (įskaitant ir profesinio mokymo įstaigose besimokančius), bet ne ilgiau iki jiems sukaks 21 metai. Išmoka bus skiriama ir  augantiems ar globojamiems šeimose bei šeimynose vaikams, ir vaikų globos institucijų ar globos centrų ugdytiniams.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Išmokos dydis kiekvienam vaikui – 30,02 Eur per mėnesį (0,79 bazinės socialinės išmokos (toliau – BSI) dydžio.

Asmenims, auginantiems ir (ar) globojantiems tris bei daugiau vaikų taip pat papildomai skiriamos ir mokamos išmokos vaikams nevertinant šeimos gaunamų pajamų. Vaikui nuo gimimo dienos iki 2 metų – 28,50 Eur dydžio, nuo 2 iki 18 metų ir vyresniems, jeigu jie mokosi pagal bendrojo ugdymo programą (įskaitant ir profesinio mokymo įstaigose besimokančius pagal bendrojo ugdymo programą), bet ne ilgiau iki jiems sukaks 21 metai – 15,20 Eur dydžio išmoka per mėnesį.

Nepasiturintiems asmenims, auginantiems ir (ar) globojantiems vieną ar du vaikus, papildomai skiriamos ir mokamos išmokos vaikams, jeigu praėjusių kalendorinių metų vidutinės bendrai gyvenančių asmenų pajamos vienam asmeniui per mėnesį buvo mažesnės negu 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (183 Eur).

Atkreiptinas dėmesys, kad jei vienas iš vaiko tėvų ar abu vaiko tėvai gyvena, dirba ar vykdo savarankišką veiklą ir gauna (ar turi teisę gauti) išmokas vaikams kitoje Europos Sąjungos (ES) ar Europos ekonominės erdvės (EEE) ar Šveicarijos Konfederacijoje, nustatant teisę į išmokas vaikams Lietuvoje, vadovaujamasi Europos Sąjungos socialinės apsaugos sistemų koordinavimo reglamentais ir atsižvelgiama į tėvų darbinę veiklą bei jų ir vaikų gyvenamąją vietą.

Kur kreiptis?

Prašymus dėl išmokų vaikams skyrimo ir mokėjimo galima teikti elektroniniu būdu per socialinės paramos informacinę sistemą www.spis.lt arba Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento Socialinės paramos skyriaus Socialinių išmokų poskyryje pagal išankstinę registraciją I–IV nuo 8 iki 17 val. (pietų pertrauka nuo 12 iki 12.45 val.), V – nuo 8 iki 12 val.

Jei asmeniui išmoka vaikui buvo paskirta 2017 metais ir jos mokėjimo laikotarpis po 2018 m. sausio 1 d. yra nepasibaigęs (pvz. , išmoka paskirta nuo 2017-10-15 iki 2018-10-15), išmokos dydis nuo sausio 1 d.  bus perskaičiuojamas (pridedant 30,02 Eur už kiekvieną vaiką) be atskiro tėvų (globėjo) prašymo. Pasibaigus šiam išmokos mokėjimo laikotarpiui, dėl tolesnio išmokos skyrimo reikės kreiptis iš naujo.

Išmoka vaikui mokama už praėjusį mėnesį ir gali būti grąžinama už 12 mėnesių nuo prašymo skirti išmoką pateikimo dienos (pvz., jei prašymas dėl išmokos skyrimo bus pateiktas 2018 m. lapkričio 28 d., išmoka vaikui bus skirta nuo 2018 m. sausio 1 d.), todėl nėra būtinybės kreiptis dėl šios išmokos skyrimo jau 2018 m. pradžioje.

Pareiškėjai, gyvenantys šiaurinėje miesto dalyje (nuo Kalotės iki Baltijos pr.), priimami Vytauto g. 13, 3 aukšte. Išankstinė registracija: elektroniniu būdu Klaipėdos miesto portale www.klaipeda.lt arba http://registracija.klaipeda.lt, tel. (8 46) 41 08 40, elektroniniu paštu parama.centras@klaipeda.lt arba informacijos kabinete.

Pareiškėjai, gyvenantys pietinėje miesto dalyje (nuo Baltijos pr. iki Rimkų gyvenvietės imtinai), priimami Laukininkų g. 19A. Išankstinė registracija: elektroniniu būdu Klaipėdos miesto portale www.klaipeda.lt arba http://registracija.klaipeda.lt, telefonu (8 46) 32 46 96, elektroniniu paštu parama.filialas@klaipeda.lt arba informacijos kabinete.

Išsamesnė informacija teikiama telefonais: Vytauto g. 13 – tel. (8 46) 41 08 40;. Laukininkų g. 19A – tel. (8 46) 32 46 96.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Penkiuose Vakarų Lietuvos miestuose vyks sporto festivaliai

Kovo mėnesį sėkmingai finišavo antroji projekto „Aktyvumo zona – vaikų fizinio aktyvumo didinimas“ dalis, kurio metu buvo organizuojamos sportinės mankštos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Mums rašo

Senoliai ir vaikai: trys pasauliai

Nenoriu galvoti apie tolimas šalis, matau tai, kur dabar gyvenu. Vaikai, jų tėvai ir jų seneliai gyvena labai skirtinguose pasauliuose. ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Keisis mažiausios ir didžiausios „Sodros“ išmokos

Ligos, motinystės, tėvystės ir vaiko priežiūros išmokos yra skaičiuojamos individualiai, atsižvelgiant į gavėjų pajamas. Nepaisant to, nustatyti minimalūs ir maksimalūs ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This