Sunkioji atletika Klaipėdoje – be konkurencijos

Sportas, Svarbu

Ketvirtadienį paskelbti geriausi 2017 metų Klaipėdos miesto sportininkai, pagrindinis individualus prizas ir vėl iškeliavo į sunkiaatlečių rengimo bazę.

A. Didžbalis (viduryje) šeštą kartą pelnė geriausio Klaipėdos sportininko apdovanojimą. Facebook/Algirdas Vaicekauskas nuotr.

Prieš kelias savaites pasaulio suaugusiųjų sunkiosios atletikos čempionate sidabro medalį iškovojęs Aurimas Didžbalis be didesnės konkurencijos aplenkė artimiausius konkurentus ir ketvirtus metus paeiliui pelnė geriausiojo uostamiesčio sportininko titulą.

Sunkioji atletika – sporto šaka, Klaipėdoje pelniusi daugiausiai tokių įvertinimų. Praėjusį dešimtmetį šiuose rinkimuose ne kartą karaliavo A. Didžbalio pirmtakas Ramūnas Vyšniauskas.

Šiuose rinkimuose kandidatai vertinami pagal dalyvautų varžybų svarbą bei pasiektą rezultatą. Šiuo atžvilgiu Bronislavo ir Ramūno Vyšniauskų treniruojamas sunkiaatletis (2610 taškų)  beveik trigubai aplenkė antroje vietoje likusį pasaulio jaunimo čempionato bronzos medalio laimėtoją imtynininką Mantą Knystautą (936).

Trečia rinkimuose liko boksininkė Ana Starovoitova (880 tšk.), kuri šių metų Europos čempionate prasibrovė į pajėgiausiųjų aštuntuką.

Klaipėdos rankinio klubas „Dragūnas“ ne pirmą kartą pelnė geriausios miesto komandos vardą: rankininkai šiemet jo nusipelnė susigrąžinę Lietuvos čempionų vardus taip pat triumfavę taurės turnyre.

Geriausiu neolimpinės sporto šakos sportininku paskelbtas Karolis Daugėla – jis yra uostamiestyje puoselėjamo plaukimas su plaukmenimis atstovas,  tarp nežaidybinių sporto šakų komandų – stalo teniso moterų komanda „Etna-Aibera-VSTA“, Regina Adomaitienė – tarp neįgaliųjų sportininkų.

Taip pat paskelbti geriausieji jaunieji talentai (Artūras Kuzminskas, karatė kiokušin), veteranai (Vida Stačkutė Šatienė, irklavimas), atskiromis padėkomis įvertinti žmonės už savo indėlį į sportą (Brolis Benediktas, Gintas Jonauskas, Algirdas Grublys, Justinas Liubinskas), už ilgametį darbą miesto sporto labui padėkota Rimantui Vitkui.

Visų laureatų sąrašą galima peržiūrėti čia.

2 Comments

  1. Tadas

    Krepsininkai laimejo universiadoje auksa tai jau pirmame 5-ketuke turejo buti, pasidomekite kodel nebuvo net 3-ju klaipedieciu!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Tarpukario kretingiškių sporto pramogos

Nuo senų laikų kretingiškiai suprato, kad sportas – ne tik sveikata, bet ir puikus būdas laisvalaikiui leisti. Mus pasiekusiose tarpukario ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto infrastruktūrai Klaipėdos valdžia žada milijonus

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad sporto infrastruktūrai gerinti per ateinančius trejus metus numatoma skirti beveik 5 mln. eurų. Tokios lėšos suplanuotos ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdos sportininkus rems kitaip

Klaipėdos savivaldybė perspektyviems sportininkams numato skirti pinigines premijas. Jos pakeis stipendijas, kurios buvo mokamos kas mėnesį. Tokiems pokyčiams ketvirtadienį pritarė ...
2024-01-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This