Į rotušę atkeliavo Betliejaus taikos ugnis

Miestas

Klaipėdos rotušę vėl šildo Betliejaus taikos ugnis. Jau tapo tradicija, kad pasitinkant šventas Kalėdas Lietuvos skautai uostamiesčio merui perduoda šį žmonijos brolybės, draugystės ir taikos simbolį.

„Ši dvasinga ceremonija suvienija visą miestą gražiam tikslui – gerumui ir širdies dosnumui. Linkiu, kad simbolinė Betliejaus šviesa pasiektų kiekvieną klaipėdietį, nesvarbu, kurioje vietoje jis gyvena, nepriklausomai nuo jo amžiaus, lyties, įsitikinimų. Linkiu, kad per šventas Kūčias ir Kalėdas miestas pasijustų lyg viena didelė šeima. Branginkime šį bendrystės jausmą bei išsaugokime jį kuo ilgiau“, – priimdamas Betliejaus ugnį sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, cituojamas savivaldybės pranešime.

Betliejaus taikos ugnies kelionės pradžia – Betliejuje, kur kasmet pasižymėjęs vaikas iš Austrijos uždega žvakę. Iš Betliejaus ugnis keliauja į Austriją, o iš Austrijos, skautų ir kitų jaunimo organizacijų dėka, yra išdalijama po visą Europą. Po skirtingų šalių žmonių namus, miestų bažnyčias, ligonines, prieglaudas, švietimo, valdžios institucijas ir kitas įstaigas Betliejaus taikos ugnis keliauja jau tris dešimtmečius.

Šiemet Klaipėdos rotušėje Betliejaus taikos ugnis perduota ir kelių dešimčių Klaipėdos miesto įstaigų bei organizacijų atstovams.

Tad Betliejaus ugnis šiemet vėl šildys ir vaikų, senelių globos namus, gydymo, aukštojo mokslo įstaigas, ugniagesių, policijos, muitinės ir kitų pareigūnų darbo vietas, nakvynės namus, labdaringas, jaunimo ir kitas organizacijas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This