Melnragėje naftos produktai neišsilies?

Svarbu, Uostas ir jūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2017-12-25

Krašto apsaugos ministerija informavo, kad Kalėdų rytą speciali komisija atliko ant seklumos prie Melnragės paplūdimio užplaukusio laivo „Ocean Crown“ išorinio korpuso apžiūrą. Apžiūros metu buvo fiksuota korpuso deformacija.

Anot ministerijos pranešimo, dėl  blogėjančių oro sąlygų didėja tikimybė, kad korpusas toliau deformuosis ir  laive esantys naftos produktai gali išsilieti į aplinką.

Uosto direkcija pirmadienio vakarą pranešė, jog laivo kapitonas tikina, kad korpusas yra sandarus, tad „šią akimirką taršos grėsmės nėra”.

Anksčiau skelbta, kad Laive yra nemažai degalų – daugiau nei tūkstantis tonų mazuto, dyzelinio kuro, nemažai yra ir tepalų.

Siekiant atlikti tolimesnį laivo būklės vertinimą komisijai buvo būtina patekti į laivo vidų, bet dėl nepalankių oro sąlygų ji negalėjo išsilaipinti ant laivo iš katerio. Dėl mūšos bangos aukštis prie laivo siekė apie 4 metrus. Todėl buvo kreiptasi į Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrą (JGKC) prašant pasitelkti Karinių oro pajėgų sraigtasparnį trijų vertintojų grupės transportavimui  į laivą. Gavus kariuomenės vado leidimą, užduoties vykdymui buvo skirtas paieškos ir gelbėjimo poste Nemirsetoje budintis KOP sraigtasparnis AS-365.

JGKC informavo, kad KOP sraigtasparnis dar papildomai iš laivo nukėlė ir į Klaipėdą transportavo sveikatos problemų turintį laivo įgulos narį.

Uosto direkcija pirmadienį vakare pranešė, kad laive „Ocean Crown“ šiuo metu dirba tarptautiniai vertintojai, kurie vertina laivo būklę ir aplinką. Pakartota, kad taršos aplinkoje kol kas nėra užfiksuota.

„Uosto direkcija su laivo „Ocean Crown“ kapitonu nuolat palaiko ryšį. Laivo kapitonas mus patikino, kad laivo korpusas yra sandarus, tad šią akimirką taršos grėsmės nėra“, – pranešime cituojamas Uosto direkcijos Ekstremalių situacijų komisijos koordinatorius Egidijus Kuzmarskis.

Laive dirbantys tarptautiniai vertintojai vertina gylius, kokiu maksimaliu atstumu galėtų prie ant seklumos esančio laivo priplaukti vilkikai, kiek jų gali prireikti ir kitas aplinkybes. Visa informacija bus pateikiama laivo savininkui, kuris, anot direkcijos, nedelsdamas sudarys veiksmų planą.

Pirmadienio vakarą vėjui gūsiais sustiprėjus iki 17 m/s Klaipėdos uoste nuo 17 valandos pradėta riboti laivyba. Anksčiau buvo pranešta, kad vėjas gali sustiprėti iki 22 m/s.

Žymos: | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Vasara

Pataria, kaip atskirti duobes jūroje

Po to, kai savaitgalį Baltijos jūroje, Melnragėje ir Smilynėje, nuskendo du vyrai, „Klaipėdos paplūdimiai” dar kartą primena, jog būtina saugotis ...
2024-07-01
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Nuskendo mergaites jūroje gelbėjęs vyras

Šeštadienio rytą, apie 8.15 val., I Melnragės paplūdimyje pradėjo skęsti dvi apie 12-13 metų mergaitės, kurios maudytis atėjo vienos, be ...
2024-06-29
Skaityti daugiau

Miestas

Architektai ir urbanistai siūlė idėjas Klaipėdai 

Klaipėdoje pristatymus surengė urbanistikos ir architektūros projekte „Išmanusis miestas“ dalyvavusios kūrėjų komandos. Uostamiesčio savivaldybė projekto dalyvius kvietė nagrinėti keturias miesto ...
2024-06-26
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This