„Ocean Crown“ jau bandoma nutempti

Svarbu, Uostas ir jūra

Uosto direkcija pranešė, kad antradienį popiet pradėti sekmadienio rytą tarp Pirmosios ir Antrosios Melnragių ant seklumos užplaukusio  laivo „Ocean Crown“ gelbėjimo darbai. Laivą nutempti bando du vilkikai. Operacijai vadovauja Olandijos kompanija SMIT.

„Korpusas yra sandarus, ir nėra jokių žinių, kad kažkas galėtų būti blogai. Šiandien rytą yra gautas turto gelbėjimo planas. Ryšys su laivu palaikomas nuolat. Įgula turi būti laive. Viskas vyksta taip, kaip ir turi vykti tokiose situacijose”, – antradienį ryte surengtos spaudos konferencijos metu teigė Arvydas Vaitkus, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

„Susipažinsime su planu ir duosime leidimą pradėti procesą, jis prasidės kai tik bus tinkamos sąlygos”, – ryte informavo Adomas Alekna, Klaipėdos uosto kapitonas.

Anot jo, per naktį vėjas, kurio greitis siekė iki 19 m/s, laivą pasuko šiek tiek kairiau.

„Kiek kalbėjome su kapitonu, tai gal net ir šiek tiek geriau, nes laivo korpusas tiek neaplimpa smėliu”, – sakė A. Vaitkus.

„Pagal kapitono pranešimą, laive situacija normali, jokių trūkumų nėra. Reikės įgulos pagalbos užtvirtinant lynus. Bangos didelės, iki šiol sunku nustatyti grimzlę. Ekspertai nustatys, ar reikia papildomos jėgos, ar užteks vietinių vilkikų, kurių uoste yra šeši”, – teigė A. Alekna.

Laivo agento UAB „Euroga” vadovas Dionisas Sirutis teigė, kad laivo komanda jaučiasi gerai, jis taip pat patikino, kad viskas laive sandaru.

„Ocean Crown“ 44 tūkst. tonų grūdų turėjo pasiimti iš Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco”).

Laive yra 1173 tonos mazuto, dyzelino – 112 tonos, 25,2 tonų lijalinių vandenų.

„Plano detalių nenorėtume komentuoti. Jei reikės ką papildyti ar atsiurbti tai bus ir daroma”, – sakė A. Vaitkus, paklaustas, ar reikės išsiurbti degalus.

Beje, niekas iš spaudos konferencijoje dalyvavusių asmenų negalėjo pasakyti, kuo remdamasi Krašto apsaugos ministerija pirmadienį išplatintame pranešime teigė, kad „apžiūros metu buvo fiksuota korpuso deformacija. Dėl  blogėjančių oro sąlygų didėja tikimybė, kad laivo korpusas toliau deformuosis, ko pasekoje gali įvykti laive esančių naftos produktų išsiliejimas į aplinką”.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sportas

Sporto mėgėjams – naujas stadionas 

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad šalia jai priklausančios „Gilijos“ pradinės mokyklos (Taikos pr. 68) atliekami paskutiniai naujo stadiono įrengimo darbai – ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This