Guoda Gedvilaitė kviečia švęsti valsą

Kultūra

Žymi lietuvių pianistė Guoda Gedvilaitė nesustoja stebinti originaliais projektais ir šį kartą kviečia švęsti valsą.

Būtent jam ir jo triumfo istorijai yra skirtas koncertas „Claros Schumann salonas. Valso triumfas“. Šventinis žanras užburs klausytojus Klaipėdos koncertų salės I a. fojė jau rytoj, gruodžio 29 d., penktadienį, 18.30 val.

KKS nuotr.

Įdomią muzikinę istoriją pasakos svarbios XIX amžiaus muzikos pasaulio asmenybes – Clara Schumann, Felixas Mendelssohnas, Henriette Treftz ir Aloisas Anderis. Po šiomis pavardėmis slėpsis Lietuvos muzikos talentų komanda: Guoda Gedvilaitė (fortepijonas), Joris Sodeika (fortepijonas), Justė Jankauskaitė (mecosopranas) ir Laimonas Bendaravičius (tenoras).

„1787 metais Vienoje buvo paskelbtas konkursas sukurti tokią operą, kuri patiktų žiūrovams. Tarp dalyvių buvo ir Mozartas, konkursui pateikęs vieną nuostabiausių savo šedevrų – „Figaro vedybas“. Deja, ši viena genealiausių visų laikų komiškų operų nesujaudino žiuri. Ją sužavėjo talentingo ispanų kompozitoriaus Martíno y Solero opera „Retas daiktas“, o joje pirmą kartą nuskambėjęs valsas užkariavo miestiečių simpatijas savo lengvumu, muzikalumu ir žavumu“, – apie žanro gimimą pasakoja G. Gedvilaitė.

Tarp Lietuvos ir Vokietijos gyvenanti pianistė nėra abejinga gimtinėje kuriančiam jaunimui. „Man patinka dirbti ir kurti su jaunais muzikantais. Jie atviri, pasiduodantys įkvėpimui, neišbandytiems dalykams, jie nestandartiški ir patys degantys naujomis idėjomis“, – apie savo pasirinkimą į projektą įtraukti jaunosios kartos talentus pasakoja G. Gedvilaitė.

Šį kartą Clara į svečius pakvietė savo gerą bičiulį pianistą Feliksą Mendelssohną (vakaro metu juo taps Joris Sodeika), bene žymiausią XIX a. Vienos dainininkę Henrietę Treffz (Johanno Strausso II pirmąją žmoną, kurią vaidins Justė Jankauskaitė). Duetus su ja dainuos garsus to laikmečio austrų tenoras Aloisas Anderis (Laimonas Bendaravičius).

„Kaip ir XIX a. Vienos operos dainininkę Henriettę Treffz ir valsų karalių Johanną Straussą sieja paslaptis, taip ji sieja ir Justę bei Laimoną. Pagal situaciją šią paslaptį išduosime koncerto metu“, – užuominomis intriguoja G. Gedvilaitė.

Programoje be J. Strausso, F. Schuberto, C. M. von Weberio valsų skambės ir garsios W. A. Mozarto ir J. Strausso uvertiūros, F. Mendelssohno ir R. Schumanno dainos, G. Verdi, G. Rosinni ir G. Bizet arijos.

 

 

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Baigiamieji „Vasaros koncertų ciklo“ pasirodymai

Netrukus prasidėsiantis paskutinis vasaros mėnuo skelbs Klaipėdos koncertų salės organizuojamo „Vasaros koncertų ciklo” programų maratono pabaigą. Vasariški koncertai stebins improvizacinės, ...
2021-07-26
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdiečiai pakėlė vokiečių publiką nuo kėdžių

Prieš kelias dienas Klaipėdos kamerinis orkestras grįžo iš savaitę trukusių koncertinių gastrolių Vokietijoje. Pianistės Guodos Gedvilaitės iniciatyva įvykusio turo metu ...
2019-02-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos kamerinio orkestro ir pianistės G. Gedvilaitės koncertinis turas Vokietijoje

Klaipėdos kamerinis orkestras (KKO) ruošiasi reprezentuoti miesto kultūrą koncertiniame ture Vokietijoje, kuris vyks vasario 13–19 dienomis. Jo iniciatorė yra pripažinta ...
2019-02-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This