Vaikžudė laisvės nematys 10 metų

Kriminalai ir nelaimės

Du savo naujagimius nužudžiusi ir juos šalia namų šiltnamyje užkasusi 34 metų skuodiškė Giedrė Kasiulienė ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teisme išgirdo nuosprendį. Teismas jai skyrė subendrintą 10 metų laisvės atėmimo bausmę, nors prokuroras prašė vaikžudę įkaltini 12 metų. Moteris suimta teismo salėje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Keturis savo ir du vyro iš pirmos santuokos vaikus kartu su vyru auginanti jauna moteris teisme gailėjosi tik dėl to, kam abu nėštumus slėpė nuo artimų ir nesilankė pas medikus. Ji teigė naujagimių neplanavusi žudyti, bet rišliai nesugebėjo paaiškinti, kodėl, kaip esą ketino daryti, jų po gimdymo nepaliko gyvybės langelyje.

Abi kūdikius (2015- ųjų spalį gimė berniukas,  2017- ųjų kovą – mergytė) teisiamoji teigė pagimdžiusi „netikėtai“, kai karštoje vonioje neva malšinusi nugaros skausmus. Kodėl juos paslėpė po vonia, o vėliau – užkasė šiltnamyje, logiškai teismui nepaaiškino, tik sakė, kad labai bijojo kaimo žmonių apkalbų.

Jei ne nuteistosios pusseserė, šis kraupus nusikaltimas apskritai galėjo būti neatskleistas. Pirmiausia įtarimai kilo Giedrės tetai, kuri dukterėčią matė sustorėjusią per savo krikšto sūnaus gimtadienį, o po kurio laiko, jau per brolienės laidotuves, nėščioji buvusi liekna, bet jokio naujagimio šeimoje neatsiradę. Savo įtarimais moteris pasidalijo su savo dukra, Giedrės pussesere, kuri apie tai bemat pranešė socialinei darbuotojai.

Kraupūs įtarimai  pasitvirtino – šių metų kovo 31 d. abu naujagimių kūneliai buvo rasti užkasti  šiltnamyje.

Teismas pripažino moterį įvykdžiusią labai sunkų nusikaltimą, o lengvinančia aplinkybe pripažino jos dalinį prisipažinimą bei gailėjimąsi dėl to, ką padarė. Kad nuteistoji augina 6 vaikus ir anksčiau teista bei kitaip bausta nebuvo, lėmė kiek švelnesnį nuosprendį, konstatavo teismas.

Nuosprendis neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This