Žinomi politikai palaiko NATO priešininkus?

Politika

Klaipėdietiškų memų kūrėjas Arūnas Marčauskas, kuriam dėl jo aštrios kritikos strėlių bei taiklių šaržų nuolat grasina anonimai bei savo tikrąsias pavardes vengiantys skelbti oponentai, šį kartą feisbuko platybėse teigia aptikęs kur kas „įdomesnės“ informacijos.

Pasak jo, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nario Viačeslavo Titovo feisbuko draugas Edvinas Kerikas, taip pat klaipėdietis, pagrasino susidorojimu daliai Lietuvos gyventojų.

Iliustracija Nr. 1 iš „Klaipėdietiški memai”

Minėtasis klaipėdietis rusų kalba pakomentavo: „Ateis laikas ir mes tuos NATO užpakalių laižytojus aikštėse traiškysime!!! ( „Не чего придёт время и мы этих натовских задницо лизов на площадях будем давить!!!“) (žiūr. iliustraciją Nr. 1).

A. Marčausko teigimu, dauguma Lietuvos gyventojų pagal apklausas narystei NATO pritaria, taigi, šis įrašas, jei juo susidomėtų teisėsauga, galėtų būti traktuojamas kaip neapykantos kurstymas bei raginimas smurtauti.

Visgi Arūną kur kas labiau už minėtą įrašą nustebino tai, kad šį krauju kvepiantį komentarą „užlaikino“ klaipėdietė Galina Savčenko, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narės Ninos Puteikienės feisbuko draugė, o visa tai buvo paskelbta Klaipėdos politiko Viačeslavo Titovo feisbuko paskyros laiko juostoje po jo šių metų lapkričio 21 dienos įrašu, kuriame pats V. Titovas irgi garbina prieš Lietuvą ir NATO veikusius asmenis (žiūr. iliustraciją Nr. 2).

Iliustracija Nr 2 iš „Klaipėdietiški memai”

Beje, kaip teigia A. Marčauskas, pastarąjį V. Titovo įrašą nepasibodėjo kaip patinkantį pažymėti ir  visuomenininke save vadinanti Virginija Jurgilevičienė, kurią memų kūrėjas nurodo irgi esant tarp Ninos Puteikienės  feisbuko draugų ir kurios, jo teigimu, palaiko ryšius ne tik virtualioje aplinkoje.

„Klaipėdietiški memai“ feisbuko paskyroje A. Marčauskas, be kita ko, rašo: „Matome, kad Kremliaus žodį skleidžiančio V. Titovo feisbuko drauguose puikuojasi ir šios politikės vyras Naglis Puteikis, LR Seimo narys. Maža to, pačios N. Puteikienės feisbuko paskyroje dalinamasi prokremliškų interneto svetainių ekspertai. eu, sarmatas.lt, ru.sputniknews.lt informacija. Manau, kad tai – tik maža dalis šios politikės koloradiškumo. Mat Viačeslavo Titovo ir Ninos Puteikienės ne tik feisbuko draugai yra bendri, bet ir balsavimai Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdžiuose perdėm dažnai sutampa“.

„Atvirai Klaipėdai” susisiekus su N. Puteikiene, ji teigė galinti tik užjausti Arūną Marčauską ir neketinanti komentuoti jo fantazijų. Politikės teigimu, tarp jos feisbuko draugų V. Titovo nėra, o iš viso ji turi net 3244 draugus ir ne visus iš jų pažįsta.

N. Puteikienė sakė, jog miesto Taryboje būdama opozicijoje ji neturi sprendimų priėmimo galios ir visada balsuoja pagal savo sąžinę, nesižvalgydama į kitus.

„Tegul miestiečiai pasako, ar aš naudinga miestui, ar ne. Jei aš balsuoju prieš vandens kainos didinimą, prieš visuomeninio transporto bilietų kainų didinimą ir taip pat balsuoja Titovas, kas čia negerai”? – retoriškai klausė politikė.

Jos teigimu, A. Marčausko nuolatinis puolimas prieš ją yra naudingas tik valdančiajai daugumai, kuri yra koalicijoje su Rusų aljansu, kurios nariai, kaip ir V. Titovas, priklausantis Lietuvos rusų sąjungai, esą puošiasi tomis pačiomis dryžuotomis juostelėmis.

„Tai yra šmeižtas, nežinau, kodėl Marčauskas taip teigia, darau prielaidą, kad galbūt kažkas jam už tai moka”, – sakė N. Puteikienė.

 

7 Comments

  1. Naglis Puteikis

    Arūnai, atsiprašau dėl pavardės. Tikrai netyčia – su Lietuvos centro partijos nariais šventėme vakar naujametį, tai dėl to suklydau. Jūs kaip žmogus, kaip asmenybė man patinkate. Bet suprantu, kad dabar dirbate Grubliausko komandoje, gal net kokį užmokestį gaunate , pvz. iš „Klaipėdos vandenų”, todėl suprantu, kodėl kritikuojate visus Grubliauskui oponuojančius, net J.Simonavičiūtę.

    Reply
    • Klaipėdietiški memai / Arūnas Marčauskas

      Koktu…

  2. Klaipėdietiški memai / Arūnas Marčauskas

    Ponas LR Seimo narys Naglis Puteikis savo komentare padarė kelias klaidas. Jos, manding, kiek charakterizuoja šį politiką – atskleidžia jo impulsyvumą, ribotumą ir nepastabumą. Visų pirma – esmu Marčauskas. Mano pavardėje nėra raidės „i“.

    Antra. Jei minimas Seimo narys peržvelgtų mano feisbuko puslapį KLAIPĖDIETIŠKI MEMAI / ARŪNAS MARČAUSKAS, tai jis būtinai užtiktų ne du ir ne tris mano įrašus, kuriuose aš lygiai taip kritikuoju ir Klaipėdą valdančius liberalus.

    Beje, ponas Nagli Puteiki, vis dar esate kremlino Viačeslavo Titovo feisbuko drauguose?

    Reply
  3. Klaipėdietiški memai / Arūnas Marčauskas

    Po šios publikacijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narė Nina Puteikienė feisbuke užsiblokavo nuo manęs. Begaliniai drąsi politikė – drąsi kritikuoti kitus, bet nesulaukti kritikos savo atžvilgiu.

    Reply
    • Naglis Puteikis

      Begaliniai narsus A.Marčiauskas, kritikuojantis tik opozicijoje esančią N.Puteikienę dėl neva koloradinių pažiūrų, o pats apsimetantis, kad savivaldybės taryboje nėra Rusų aljanso frakcijos su iš tikrųjų tokiomis pažiūromis. Kodėl taip daro A.Marčiauskas? Todėl, kad jam liberalai ir jų sąjungininkai yra šventi ir nekritikuotini. Visai kaip Rusijoje – ten pseudo nepriklausomiems žurnalistams didžiausias blogis Rusijoje yra opozicionierius A. Navalnas. Taip ir A.Marčiauskui didžiausias blogis tarp Klaipėdos politikų yra opozicijoje esanti N.Puteikienė.

  4. N.Puteikienė

    Straipsnyje yra klaida: sakiau, kad Rusų aljansas, taip pat, kaip Titovas puošiasi tomis pačiomis dryžuotomis juostelėmis. Todėl , protestuodama, kad liberalai sudaro koaliciją su Rusų aljansu, kurios viena lyderių – Seimo narė Rozova abejoja tarptautinėmis sutartimis dėl Krymo priklausimo Ukrainai, jau per pirmą tarybos posėdį išreiškiau su visa frakcija protestą prieš tokia koloradinę koaliciją. O Seimo narė Bilotaitė taip pat pažymėjo: „… naujiena apie šią liberalų koaliciją su tomaševskininkais pasirodė tą pačią dieną, kaip ir žinia, kad LLRA ir Rusų aljansas buvo įvertinti VSD ataskaitoje apie grėsmes nacionaliniam saugumui. Sutapimas tik paryškino tai, kas ir taip turėjo būti aišku – liberalai nusprendė dalintis valdžia su atvirai antivalstybine jėga. Kitaip tariant, liberalams valdžios reikia šiandien, nacionalinis saugumas palauks.”

    Reply
  5. Klaipėdietiški memai / Arūnas Marčauskas

    Kas yra šmeižtas – supratimą turiu, ponia Nina Puteikiene. Minimame mano straipsnelyje informacija esti grindžiama feisbuke buvusių įrašų kopijomis.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Petras Gražulis vadovaus Donaldo Trumpo rinkiminiam štabui Lietuvoje

Iš Seimo narių per apkaltą pašalintas Gargžduose išrinktas Petras Gražulis praneša kartu su Amerikos lietuvių bendruomene, remiančia kandidato į JAV ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Paminėjo išvadavimą, kurio nebuvo

Sekmadienio vidurdienį uostamiestyje, prie sovietinių karių, žuvusių Antrajame pasauliniame kare, perlaidojimo vietos apie trys dešimtys rusakalbių klaipėdiečių paminėjo 79-ąsias Klaipėdos ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This