2018-iesiems – rimti darbai

Miestas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas tikina, kad 2018 metais ketinama pradėti nemažai su miesto infrastruktūros tobulinimu susijusių projektų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Jau paskelbtas Pamario gatvės rekonstrukcijos darbų konkursas. Pirmasis jos etapas apims ruožą iki Antrosios Melnragės”, – sakė S. Budinas.

Pasak jo, per ateinančius metus turėtų būti baigtas Baltijos prospekto ir Šilutės bei Vilniaus plentų rekonstrukcijos projektas. Darbus čia tikimasi pradėti 2019 m. Žinia, spalį pagaliau buvo sutarta, jog čia rytų-vakarų kryptimi bus įrengtas viadukas, kad juo galėtų važiuoti nuo Jakų žiedinės sankryžos atvažiuojantis transportas, iš karto taip pateksiantis į Baltijos prospektą.

S. Budino teigimu, artimiausiu metu turi būti pradėtas ir Statybininkų prospekto tęsinio iki kelio Palanga-Šilutė rangovo konkursas, nes po šiokių tokių ginčų su prie geležinkelio esančiame pastate gyvenančiais žmonėmis visgi buvo rastas sprendimas ir su jais jau atsiskaityta.

„Įgyvendinus šį projektą atsiras dar viena arterija, kuria iš miesto galės išvažiuoti sunkusis transportas”, – sakė Savivaldybės administracijos vadovas.

Pasak jo, miestui priklausančios Tilžės gatvės atkarpos (nuo geležinkelio iki Mokyklos g. žiedo) rekonstrukcijos darbai turėtų prasidėti sausį-vasarį. Čia pirmiausia bus rekonstruojama atkarpa iki žiedo, o vėliau bus imamasi pačio žiedo pertvarkymo į šviesoforais reguliuojamą sankryžą.

S. Budinas taip pat žada, kad kitąmet Minijos gatvėje turėtų būti įdiegtas interaktyvi sankryžų valdymo sistema.

„Tai kur kas daugiau nei vadinamoji žalioji banga. Sankryžose bus įrengti davikliai, reguliuosiantys šviesoforų darbą pagal realius srautus, taip pat bus valdymo pultas, iš kurio tiesiogiai, kompiuterių pagalba irgi bus galima reguliuoti eismą. Esant tokiai sistemai gali būti suteikiami prioritetai specialiajam, viešajam transportui. Minijos gatvė buvo pasirinkta todėl, kad čia dabar yra daugiausiai naujų šviesoforų, suderinamų su kompiuteriais. Iš viso mieste dabar yra net keturių gamintojų šviesoforai, tačiau po Minijos gatvės bus einama ir į Taikos prospektą, ir į Šilutės plentą”, – aiškino direktorius.

Tarp svarbių kitų metų darbų jis mini ir naujosios mokyklos statybų startą Žolynų kvartale, nors dėl šios vietos abejonių turi šio kvartalo bendruomenė.

„Tai bus Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas projektas, Šimtmečio mokykla. Pasirinkome būtent tokį kelią, o ne kokio nors paminklo statymą”, – sakė S. Budinas.

Pasak direktoriaus, šiemet turėtų būti paskelbtas ir konkursas Atgimimo aikštės rekonstrukcijos rangovui išrinkti. Žinia, po aikšte ketinama įrengti ir apie 180 vietų automobilių stovėjimo aikštelę. S. Budinas tvirtino, kad ji bus statoma už Savivaldybės lėšas, o vėliau galbūt dalis jos gali būti išnuomojama verslui ar taikomas koks nors kitas administravimo modelis.

Jis taip pat tikisi, kad per ateinančius metus pavyks parengti naująjį miesto bendrąjį planą, kad jį dar galėtų patvirtinti šios kadencijos miesto Taryba.

„Senajame plane buvo griežtos ribos, kaip kuri teritorija gali būti naudojama. Naujajame daug teritorijų bus mišrios paskirties, kad juose būtų galima lanksčiai įgyvendinti arba komercinius, arba gyvenamosios paskirties objektus. Tai turėtų būti patrauklu investuotojams”, – mano S. Budinas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Atgimimo aikštės rekonstrukcija: iš teismo kliūčių nebus

Ir Apeliacinis teismas patvirtino, kad vienos iš abejones dėl Atgimimo aikštės konkurso sąlygų kėlusių bendrovių pretenzijos yra nepagrįstos. Trečią kartą ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Atgimimo aikštės konkursas „pakibo“ dėl vieno dokumento

Nors kovo 7 d. Klaipėdos savivaldybė teigė, jog maždaug po mėnesio paaiškės, ar konkurso dalyvių pateikti pasiūlymai atitinka visus reikalavimus ir ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This