Iškels virš jūros didžiulę trispalvę

Regionas

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį pasitinkanti Palanga kviečia Naujuosius metus pasitikti prie jūros, visiems drauge giedant Tautišką giesmę bei besigėrint ne tik dangų nušviesiančiais įspūdingais fejerverkais, bet ir išskirtinio dydžio bei vienintele trispalve, iškelta virš Baltijos jūros.

Galinė jūros tilto dalis jau penktadienį nušvis Lietuvos vėliavos spalvomis.

Trispalvės plotas, neskaitant jos atspindžio vandenyje, sieks maždaug 35 metrus. Ši vienintelė Baltijos jūrą papuošianti trispalvė nuo kranto bus nutolusi maždaug 400 metrų, tad atėjusieji prie jūros tilto pasitikti Naujųjų, Lietuvai reikšmingų 2018-ųjų metų, vėliavą puikiai matys.

„Ne tik jūros tilto puošyba, bet ir Naujųjų metų fejerverkas Palangoje bus išskirtinis – laikrodžiams mušant dvylika, prieš dangų nušviečiant fejerverkams, Palangos pajūryje nuskambės Tautiška giesmė, tad kartu su naujametiniu Palangos fejerverku į kiekvieno palangiškio bei kurorto svečio širdį pasibels ir pasididžiavimo savo valstybe, jos istorija ir šiandiena jausmas“, – Palangos savivaldybės pranešime cituojamas bendrovės „Palangos renginiai“ kultūrinės veiklos vadybininkas Nerijus Stasiulis.

Pasak Palangos mero Šarūno Vaitkaus, didžiausias Lietuvos kurortas pirmasis jungiasi prie gražios LRT iniciatyvos „Keliu vėliavą“, skatinančios visus Lietuvos žmones, taip pat ir išvykusius gyventi svetur, Vasario 16-ąją, o taip pat ir kitų valstybinių švenčių dienomis iškelti trispalvę ir paversti tai gražia kasmetine tradicija.

Trispalvė Palangos tiltą puoš ir Sausio 1-ąją – Lietuvos vėliavos dieną.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Sulaikė trispalves niekinusį vyrą

Sulaikytas Lietuvos vėliavas Klaipėdoje išniekinęs asmuo. Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla trečiadienį surengtos spaudos konferencijos metu teigė, kad sulaikytasis yra ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Išpuoliai prieš trispalves tęsiasi

Policija pranešė, kad naktį į pirmadienį, apie 1.50 val., Klaipėdoje, prie Baltijos pr. 36-ojo namo, ant šaligatvio rasta valstybės vėliava. ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Išniekino dar vieną trispalvę

Klaipėdos policija pranešė, kad šeštadienio vakarą, apie 19.35 val., Šiaulių gatvėje ant žemės rasta valstybės vėliava nulaužtu kotu. Išpuoliai prieš ...
2024-03-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This